Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Mητσοτάκης: Θέλω να φτιάξω τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη

Mητσοτάκης: Θέλω να φτιάξω τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Την πεποίθησή ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «θα ήταν καλύτερο όμως να είχαμε έναν οργανωμένο διάλογο» με τους άλλους υποψήφιους και επεσήμανε ότι η εκλογή «αφορά τους Νεοδημοκράτες». Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματος να συμμετέχουν μαζικά στη διαδικασία, γιατί «σε αντίθετη περίπτωση, οι παραδοσιακοί μηχανισμοί θα κάνουν πάρτι».

Αναφερόμενος στη στήριξη του Μάκη Βορίδη στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα σημείωσε ότι «επιβεβαιώνει την ιδεολογική κατεύθυνση της υποψηφιότητας, που αποκτά πλέον σκληρά δεξιά χαρακτηριστικά».

«Η ΝΔ θα μπορέσει να κερδίσει εκλογές εάν γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και εγώ σε αυτούς τους ανθρώπους – τους ανθρώπους του κέντρου- θα απευθυνθώ» επεσήμανε. Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο, πως ο Άδωνις Γεωργιάδης «ήταν αποτελεσματικός υπουργός, αλλά δεν μπορεί να εκφράσει τη μεγάλη κεντροδεξιά».

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση πως θα είναι στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και επεσήμανε ότι δεν έχει κάνει «καμία παρασκηνιακή συμφωνία. Εγώ θέλω να δώσω τη δύναμη στους πολίτες για να αποφασίσουν» είπε.

Σχολιάζοντας τις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι υποστήριξε πως «είναι σαφές πως η Ευρώπη είναι σε πόλεμο».

«Θα χρειαστεί μία παγκόσμια προσπάθεια ώστε να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος, να βρούμε μία λύση στη Συρία» συνέχισε και αναφέρθηκε στο προσφυγικό και τον ρόλο της χώρας μας:

“ Υπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα. Ίσως κάποιες χώρες να κλείσουν τα σύνορα, ίσως να υπάρχει αναθεώρηση της συνθήκες του Σένγκεν και να εγκλωβιστούν πολλές χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει αυτόνομη πολιτική σε αυτό το θέμα, αλλά αυτή της ΕΕ.”

Τάχθηκε εξάλλου υπέρ μία συμμετοχής της Ελλάδας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις των δυτικών χωρών κατά των τζιχαντιστών στη Συρία. «Πρέπει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ» είπε και πρόσθεσε:

“Είναι πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε ωστόσο για αυτό το ενδεχόμενο αλλά πρέπει να υπάρχει συνδρομή τουλάχιστον σε επίπεδο λογιστικό. Πρέπει να κάνουμε το σωστό και να εναρμονιστούμε με την κεντρική πολιτική σκηνή. Θεωρώ ότι θα κάνουμε ό,τι κάναμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Εν δυνάμει όλες οι δυτικές χώρες είναι στόχος των τζιχαντιστών. Έχουμε να κάνουμε με μία ακραία εκδοχή του Ισλάμ που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τα εκατομμύρια μουσουλμάνων ανά των πλανήτη.

Σχετικά άρθρα