Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από “δεξιά” τη βγήκε στον Ηλ. Κασιδιάρη ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος: “Θα κάνω δημοψήφισμα για το τζαμί!”

Από “δεξιά” τη βγήκε στον Ηλ. Κασιδιάρη ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος: “Θα κάνω δημοψήφισμα για το τζαμί!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεβίτες, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Δήμος Αθήνας, Εκλογές, Μετανάστες, Τζαμί, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τη… βγήκε από “δεξιά” στον Ηλία Κασιδιάρη δηλώνοντας ότι η Αθήνα δεν χωρά άλλους μετανάστες και ότι θα προκηρύξει τοπικό δημοψήφισμα για το εάν θέλουν οι Αθηναίοι να χτιστεί στην πρωτεύουσα τζαμί.

«Κοντεύουμε να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν άβατα και γκέτο μέσα στην πόλη» είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ωστόσο, ο κ. Σπηλιωτόπουλος φαίνεται να αγνοεί μια πραγματικότητα. Μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν είναι μόνο οι μετανάστες, νόμιμοι ή λαθραίοι, είναι και χιλιάδες Έλληνες από τη Θράκη. Αυτοί, ως Έλληνες πολίτες, έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα θρησκευτικής ελευθερίας και ως Έλληνες πολίτες πάντα δικαιούνται λατρευτικό τέμενος.

Βεβαίως, οι Έλληνες μουσουλμάνοι ως Αλεβίτες οι περισσότεροι δεν έχουν τζαμιά αλλά οίκους συναθροίσεων, τα cemevi, και πραγματικά ο κάθε υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας οφείλει να διασφαλίσει ότι οι συμπατριώτες μας που ανήκουν στη μουσουλμανική αίρεση ή θρησκεία (για κάποιους) του Αλεβιτισμού δικαιούνται να έχουν τους οίκους συναθροίσεων τους.

Να υπογραμμίσουμε εδώ ότι οι Αλεβίτες τελούν υπό διωγμό στην Τουρκία από τους φανατικούς ισλαμιστές, είναι οπαδοί του κοσμικού κράτους και τιμούν χριστιανούς αγίους και την Παναγιά.

Σχετικά άρθρα