Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεφυρώνουν τις διαφορές κουαρτέτο – Τσακαλώτος για την εκταμίευση της δόσης

Γεφυρώνουν τις διαφορές κουαρτέτο – Τσακαλώτος για την εκταμίευση της δόσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιώργος Σταθάκης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μνημόνιο, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών,

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι συνομιλίες του κουαρτέτου με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ώστε να γεφυρωθούν τα κενά που υπάρχουν και να βρεθεί οριστική συμφωνία για την εκταμίευση της δόσης.

Περίπου στις 7 το απόγευμα, οι δύο πλευρές διέκοψαν για λίγο τις συνομιλίες τους, κάτι που δημιούργησε ερωτήματα. «Δεν υπάρχει εμπλοκή» διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές, υποστηρίζοντας πως η διακοπή είναι προσωρινή και θα επανεκκινήσουν αυτή την ώρα.

Οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων του κουαρτέτου και του ελληνικού ΥΠΟΙΚ ξεκίνησαν στις 14:50 και σταμάτησαν γύρω στις 19:00. Αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου κοντά στις 20:00 και θα συνεχιστούν για όσο… αντέξουν, μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία.

Σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, «η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς γίνεται επί της ελληνικής πρότασης για την προστασία του 58-60% των δανειοληπτών». Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση αμφισβητεί ότι έχει απορριφθεί η πρόταση ως «υπερβολικά γενναιόδωρη) από ΔΝΤ και Eurogroup όπως αναφέρθηκε την Παρασκευή.

Επί της ουσίας πρόκειται για πρόταση της Κομισιόν (με έντονο γαλλιό άρωμα) καθώς αρχικά, η Αθήνα είχε καταθέσει πρόταση για προστασία του 74% των δανειοληπτών. Οσο διαρκούσε η διακοπή των επικεφαλής των δύο πλευρών, τα τεχνικά κλιμάκια συζητούσαν τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων (γενόσημα και εκτός πατέντας).

Σχετικά άρθρα