Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία έως το Σάββατο θέλει η κυβέρνηση

Συμφωνία έως το Σάββατο θέλει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Euroworking Group, ΕΣΠΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κόκκινα Δάνεια, Πάνος Σκουρλέτης, Τρόικα, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Έως  αύριο Σαββάτο θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία με το κουαρτέτο, ενώ για την  Κυριακή έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Euro Working Group, από το οποίο η ελληνική πλευρά αναμένει να εγκριθεί η εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ.

Την Πέμπτη συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), υπό τον Γιάννη Δραγασάκη και με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτου και των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη και Τρ. Αλεξιάδη, του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γ. Σταθάκη, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, καθώς και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Π Σκουρλέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απόσταση χωρίζει ακόμα κυβέρνηση και δανειστές για να επιτευχθεί συμφωνία στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων.

Χθες πραγματοποιήθηκε άλλη μία πολύωρη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευ. Τσακαλώτου, και Οικονομίας, κ. Γ.Σταθάκη, με τους επικεφαλής των θεσμών, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια σημαντική πρόοδος.

Για το θέμα των 100 δόσεων φαίνεται ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στο ζήτημα της αντικατάστασης του μέτρου εφαρμογής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και για τα κόκκινα δάνεια.

Οι δύο υπουργοί και οι επικεφαλής των θεσμών θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα το απόγευμα σε μία προσπάθεια να γεφυρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται τις διαφορές που υπάρχουν, ενώ το ίδιο θα συμβεί και το Σάββατο.

Σχετικά άρθρα