Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προς την έξοδο Στουρνάρας, Χατζηδάκης – Το κρυφό σχέδιο επιβράβευσής τους

Προς την έξοδο Στουρνάρας, Χατζηδάκης – Το κρυφό σχέδιο επιβράβευσής τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Κωστής Χατζηδάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος,

Προάγγελος πολιτικών εξελίξεων αποτελεί για πολλούς, η παραίτηση Χαρακόπουλου, αλλά και οι φωνές βουλετών που ζητούν την απομάκρυνση Χατζηδάκη από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα, με πληροφορίες, αυξάνεται το ενδεχόμενο σαρωτικού ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα πριν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Και όχι για την πλήρωση της θέσης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης που έμεινε κενή μετά την παραίτηση Χαρακόπουλου, όσο κυρίως για την απομάκρυνση των κ.κ. Χατζηδάκη και Στουρνάρα από την κυβέρνηση.

Καλά πληροφορημένες πηγές , αναφέρουν μάλιστα ότι αυτός δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως τιμωρητικός ανασχηματισμός αφού οι κ.κ. Χατζηδάκης και Στουρνάρας θα οδεύσουν ο πρώτος προς την Ε.Ε. ως Επίτροπος και ο δεύτερος προς την Τράπεζα της Ελλάδος, ως επιβράβευση του «έργου» του επιτέλεσαν.

Ωστόσο από τη κυβέρνηση θα επιχειρηθεί λόγω των επικείμενων εκλογών να φανεί ότι αυτός ο ανασχηματισμός με την απομάκρυνση των σκληρά μνημονιακών υπουργών είναι ένα μήνυμα ότι δεν θα υπάρξουν νέα σκληρά μέτρα.

Πάντως, ενδέχεται οι σχεδιασμοί αυτοί να ανατραπούν αφού ήδη άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για το ρόλο που παίζουν κάποιοι υπουργοί.

Οι αιχμές του κ. Χαρακόπουλου στην επιστολή παραίτησης του , για τον Κωστή Χατζηδάκη είναι βαρύνουσας πολιτικής σημασίας.

Ο κ. Χαρακόπουλος όταν λέει ότι η τελική έκθεση για το γάλα έγινε «μετά από παραγγελία του υπουργείου Ανάπτυξης» εμμέσως πλην σαφώς καταγγέλλει ότι δεν ήταν προαπαιτούμενο , αλλά επιλογή του ίδιου του κ. Χατζηδάκη.

Θα πρέπει να επισημανθεί πάντως, ότι εδώ και καιρό και εν όσο διαρκούσε η δήθεν διαπραγμάτευση με την τρόικα τους τελευταίους μήνες, μεγάλος ήταν ο αριθμός βουλευτών όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και της συγκυβέρνησης που ανέφεραν –οι τελευταίοι κυρίως σε ιδιωτικές συζητήσεις- ότι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν στην πλειοψηφία τους κατά παραγγελία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και μάλιστα προετοιμασμένα από τον ΙΟΒΕ , το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών του ΣΕΒ , του οποίου επικεφαλής ήταν πριν γίνει υπουργός Οικονομικών ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν έστω και χαμηλοφώνως βουλευτές, και ο κ. Χατζηδάκης σήμερα χρησιμοποιεί ως συμβούλους τους μεγαλοστελέχη του ΣΕΒ, που περνούν πλέον στην κυβέρνηση όποιο μέτρο τους εξυπηρετεί.

Ας μη λησμονούμε μάλιστα ότι τον πρόεδρο του ΣΕΒ είχαν καταδείξει, παλαιότερα, στα πρώτα χρόνια των μνημονιών, ως «κουκουλοφόρο της τρόικας» συνδικαλιστές αλλά και πολικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Πάντως, η παραίτηση Χαρακόπουλου από το θώκο του υπουργού, έστω και αν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, καθώς πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για σημαντικές πολιτικές εξελίξεις.

Σχετικά άρθρα