Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλεξιάδης: Βεβαιώθηκαν 120 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ

Αλεξιάδης: Βεβαιώθηκαν 120 εκατ. ευρώ από τη λίστα Λαγκάρντ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Οικονόμου, Λίστα Λαγκάρντ, Τρύφων Αλεξιάδης, Φοροδιαφυγή,

Συνολικά 120 εκατ. ευρώ περίπου είναι τα ποσά που έχουν βεβαιωθεί από την διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Β. Οικονόμου.

Ο Τρ. Αλεξιάδης δεσμεύτηκε για πλήρη ενημέρωση της Βουλής σχετικά με τα στοιχεία από τη διερεύνηση όλων των λιστών φοροδιαφυγής, ενώ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ, λόγω του φορολογικού απορρήτου. Υπογράμμισε όμως την προσωπική του άποψη ότι «πρέπει κάποια στιγμή στην ελληνική κοινωνία να ανοίξουμε το θέμα του φορολογικού απορρήτου».

•”Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει κάποια στιγμή στην ελληνική κοινωνία να ανοίξουμε το θέμα του φορολογικού απορρήτου”

Στις επικρίσεις για τα πενιχρά, σύμφωνα με αυτόν, αποτελέσματα, που διατύπωσε ο Β. Οικονόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναρωτήθηκε εκ νέου «πού ήταν η λίστα Λαγκάρντ το 2010, το 2011 και το 2012;» κι επισήμανε ότι αν η κυβέρνηση δεν έφερνε τη διάταξη για την παράταση της παραγραφής, τώρα η διερεύνηση της λίστας Λαγκάρντ θα είχε παραγραφεί, ενώ σημείωσε ότι «εμείς είπαμε ότι το 2015 οι έλεγχοι δεν πήγαν όπως θα έπρεπε να πάνε».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του πρώην υπουργού για την καταπολέμηση της διαφθοράς Π. Νικολούδη κι αναρωτήθηκε: «το πρόβλημα ήταν στον Νικολούδη γιατί αργούσε τους ελέγχους ή το πρόβλημα ήταν ότι δεν έκανε τους ελέγχους που έπρεπε να κάνει σύμφωνα με την κυβέρνηση;». Ο Β. Οικονόμου υπενθύμισε ακόμα τις παλιότερες δηλώσεις του Π. Νικολούδη ότι «τελικά είναι πραγματικά δύσκολο το θέμα», καθώς εξαρτάται από τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών αν ο έλεγχος μπορεί να αποδώσει.

Σχετικά άρθρα