Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ορθόδοξη Εκκλησία, Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Εκκλησιαστικά θέματα αλλά και ζητήματα μεσογειακής και αφρικανικής πολιτικής συζήτησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄ κατά τη σημερινή συνάντησή τους που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του προκαθήμενου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, Γιάννης Αμανατίδης και o συντονιστής της Θεματικής θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Λυκόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αναγνώριση της ιδιαίτερης θρησκευτικής, ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας του Πατριαρχείου και της συμβολής του στην ειρηνική συμβίωση ανθρώπων διαφορετικών φυλών – πολιτισμών – θρησκευτικών αντιλήψεων αλλά και της ανθρωπιστικής βοήθειας στους υποσαχάριους πληθυσμούς.

Σχετικά άρθρα