Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία σε λίγες μέρες «βλέπει» ο Μοσκοβισί

Συμφωνία σε λίγες μέρες «βλέπει» ο Μοσκοβισί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μνημόνιο, Πιέρ Μοσκοβισί,

Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να επιτευχθεί εάν όχι στο σημερινό Eurogroup, «μέσα στις επόμενες ημέρες» εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως η δυναμική παραμένει «θετική», αναγωνρίζοντας ότι τα «περισσότερα» από τα προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην πρώτη δέσμη μέτρων έχουν υλοποιηθεί.

«Υπάρχει πνεύμα συνεργασίας» σημείωσε χαρακτηριστικά, επιβαβαιώνοντας τα όσα διέρρεαν από το πρωί από το κυβερνητικό επιτελείο.

Ερωτηθείς για την επίσκεψή του στην Αθήνα ο Ευρωπαίος Επίτροπος έκανε λόγο για «εποικοδομητικές» συναντήσεις, μεταξύ άλλων, και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκείδη Τσακαλώτο.

«Η βούληση είναι εκεί, το ίδιο και το πνεύμα συμβιβασμού», υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος και προσέθεσε ότι «δεν είμαστε μακριά» από μια συμφωνία, αλλά χρειαζόμαστε «λίγο δρόμο ακόμα».

Σχετικά άρθρα