Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πανούσης: Ο πρωθυπουργός με έβγαλε από την κυβέρνηση για να με προστατεύσει

Πανούσης: Ο πρωθυπουργός με έβγαλε από την κυβέρνηση για να με προστατεύσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γιάννης Πανούσης, Εισαγγελία Διαφθοράς, Ελένη Ράικου,

«Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές: μία που με έβαλε στην κυβέρνηση και μία που με έβγαλε για να με προστατέψει» είπε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, εξερχόμενος από το γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, μετά από κλήση της επικεφαλής της, Ελένης Ράικου.

Η κλήση του αφορούσε στην κατάθεσή του ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας για κρούσματα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ και δεν είχε να κάνει με τις καταγγελίες του για τις απειλές που υποστηρίζει ότι δέχεται, θέμα για το οποίο ο πρώην υπουργός παρέδωσε νωρίτερα στοιχεία στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Εξερχόμενος ο κ. Πανούσης, μετά από κατάθεση σχεδόν μισής ώρας δήλωσε πως προσέθεσε διαφωτιστικά στοιχεία στην εισαγγελική έρευνα που αφορά εμπλοκή λιμενικών, στελεχών της ΕΥΠ και ενδεχομένως αστυνομικών σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες.

«Αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα. Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να ακολουθούμε τη δικαστική οδό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα που ανέδειξε ο ίδιος με τις καταγγελίες του, ο κ. Πανούσης επανέλαβε: «Εγώ δεν ανήκω στη κυβέρνηση, δεν είναι θέμα συγκίνησης. Σέβομαι τους θεσμούς. Ο πρωθυπουργός με τίμησε δύο φορές. Μια που με έβαλε στη κυβέρνηση και μια που με έβγαλε για να με προστατέψει».

Σχετικά άρθρα