Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάρτυρας: Ο Κασιδιάρης διέταξε την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Μάρτυρας: Ο Κασιδιάρης διέταξε την επίθεση στον Κουμουτσάκο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Ποντίων, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Συλλαλητήρια, Χρυσή Αυγή,

​Μια κατάθεση… φωτιά που «καίει» τον Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, φέρνει στο φως δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα την στιγμή της επίθεσης, έρχεται να ταράξει τα νερά, και να δώσει μια νέα τροπή στην υπόθεση, επιβεβαιώνοντας τα όσα είπε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τον ξυλοδαρμό του, κατηγορώντας την «Χρυσή Αυγή» για την επίθεση.

Το δημοσίευμα του «Έθνους» αναφέρει πως ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε το… γενικό πρόσταγμα της επίθεσης.

Επικαλούμενο την κατάθεση του μάρτυρα η οποία έχει συμπεριληφθεί στην δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του Γ. Κουμουτσάκου, αναφέρει ότι (ο μάρτυρας) άκουσε τον Ηλία Κασιδιάρη να κηρύσσει την έναρξη και την λήξη της επίθεσης, στοχοποιώντας τον Γιώργο Κουμουτσάκο, υποστηρίζοντας πως τον άκουσε να λέει: «Αφήστε τους άλλους. Πιάστε τον Κουμουτσάκο».

Μάλιστα ο αυτόπτης μάρτυρας τονίζει πως αφότου έγινε η επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο, έστρεψε το βλέμμα του στον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» και τον είδε να φωνάζει «Λήξις! Λήξις!»

Στην κατάθεση του, ο μάρτυρας έρχεται να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς υποστηρίζει πως ο 24χρονος «ασπίδα» του Κουμουτσάκου ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά την σύλληψη του, συνομιλούσε με τον Ηλία Κασιδιάρη αρκετή ώρα πριν την χυδαία επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ.

Από την μεριά του, ο 24χρονος μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζει πως στόχος του ήταν να προστατεύσει τον Γ. Κουμουτσάκο, ενώ το φως της δημοσιότητας είδαν και φωτογραφίες του όπου βρίσκεται στην ομάδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η οποία είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας υποστήριξε στην απολογία του, ότι μοναδικός του σκοπός ήταν να προστατεύσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και να επικρατήσει η ειρήνη στο συλλαλητήριο των Ποντίων, ισχυριζόμενος πως απομάκρυνε τον κ. Κουμουτσάκο προς τη διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στη γωνία της Βουλής, προκειμένου να διαφυλάξει τη σωματική ακεραιότητα του βουλευτή από το πλήθος.

Ο 24χρονος θα δικαστεί στις 19 Νοεμβρίου στο αυτόφωρο.

Σχετικά άρθρα