Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ταξίδι Τσίπρα στην Άγκυρα στις 17 Νοεμβρίου – Συναντήσεις με Ερντογάν, Νταβούτογλου

Ταξίδι Τσίπρα στην Άγκυρα στις 17 Νοεμβρίου – Συναντήσεις με Ερντογάν, Νταβούτογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αλέξης Τσίπρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Στην Άγκυρα αναμένεται να βρεθεί στις 17 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα έχει σειρά επαφών με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει στον κ. Ερντογάν και τον κ. Νταβούτογλου τον σημαίνοντα ρόλο της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό, το οποίο εξελίσσεται σε μείζον θέμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και το σημαντικό μερίδιο που φέρει η Τουρκία, καθώς είναι η τελευταία χώρα από την οποία περνούν οι πρόσφυγες πριν εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στην Ευρωπαική Ένωση.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την ώρα που η συζήτηση για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, έπειτα από και από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, οι οποίες συνάντησαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Υπενθυμίζεται ότι κάτι τέτοιο είχε τεθεί και στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, γεγονός το οποίο απέκλεισε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα στη συνάντηση αναμένεται να τεθούν και άλλα ζητήματα, των διμερών σχέσεων των δύο χωρώνμ, ενώ δεν αποκλείεται ο κ. Τσίπρας, να θέσει στην Τουρκική πολιτική ηγεσία, το Κυπριακό ζήτημα, την ίδια ώρα που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές πιέζουν για την επίλυσή τους.

Σχετικά άρθρα