Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά το κουκούλωμα ζητά συγνώμη για το σκάνδαλο της ΑΤΕ ο Μητσοτάκης

Μετά το κουκούλωμα ζητά συγνώμη για το σκάνδαλο της ΑΤΕ ο Μητσοτάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγροτική Τράπεζα, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

«Η υπόθεση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος μπήκε στο αρχείο. Οφείλουμε ένα μεγάλο συγνώμη στον ελληνικό λαό για μια ανεύθυνη πρακτική του παρελθόντος», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το σκάνδαλο μεγατόνων της ΑΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων – και όχι μόνο – της Αγροτικής Τράπεζας μπήκε στο αρχείο, όπως έγινε γνωστό από τον αρμόδιο υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εξαιτίας της διάταξης του άρθρου 78 του ν.4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων.

Πρόκειται για έναν νόμο που έφερε προς ψήφιση και ψήφισε η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

Η μόνη περίπτωση να δικαιούται να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης, είναι να είχε την παρρησία όταν ψηφιζόταν ο σχετικός νόμος να τον καταγγείλει και έτι περαιτέρω να υποβάλλει την παραίτησή του διαμαρτυρόμενος για το εξώφθαλμο κουκούλωμα ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης.

Με δεδομένο ωστόσο ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι ζούμε στη χώρα των λωτοφάγων και αφού η «ακαθαρσίες» δεκαετιών μπήκαν με νόμο κάτω από το χαλάκι και με τη δική του σπουδή και συνδρομή ως μέλος του τότε κυβερνητικού συνασπισμού, τώρα έρχεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για σκάνδαλο, ζητώντας χωρίς καμία ουσία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Πέραν τούτου, δεσμεύεται ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία του κόμματος θα εισηγηθεί αλλαγή στο Καταστατικό, ώστε να απαγορευθεί ο δανεισμός της ΝΔ και παράλληλα θα επιδιώξει την ιδιωτική χρηματοδότησή της με διαφάνεια, όπως ορίζει ο νόμος, και με λογοδοσία στα μέλη της και τον ελληνικό λαό.

Σχετικά άρθρα