Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρώμικο παιχνίδι: Στήνουν σκηνικό εμπλοκής ενόψει Eurogroup

Βρώμικο παιχνίδι: Στήνουν σκηνικό εμπλοκής ενόψει Eurogroup
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Euroworking Group, Κόκκινα Δάνεια, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Σκηνικό εμπλοκής επιχειρείται να στηθεί τις τελευταίες ώρες με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από τις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι το EuroWorking Group υποτίθεται ότι σήμερα θα εξέταζε την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, ώστε να δώσει το πράσινο φως σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η συνεδρίαση το βράδυ μέσω τηλεδιάσκεψης είχε στόχο την εξεύρεση της «χρυσής τομής» για τις εκκρεμότητες ώστε τη Δευτέρα να εκταμιευθούν τα δύο δισ. ευρώ της πρώτης δόσης. Oι συζητήσεις ως εκ τούτου αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο έτσι ώστε μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας να έχουν βρεθεί οι λύσεις για τα ζητήματα-αγκάθια που δεν είναι άλλα από τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θέμα το οποίο αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση αναφορικά με τα χαμηλότερα και ασθενέστερα στρώματα, καθώς και ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν το tribune ότι η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές είναι γνωστή και πάνω σε αυτήν εργάζονται άπαντες ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή, κυρίως στο θέμα των κόκκινων δανείων. Περαιτέρω δε, αποδίδουν τις διαρροές από την πλευρά των Βρυξελλών σε κύκλους των «σκληρών» υπουργών οικονομικών πέριξ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που θέλουν να κάμψουν τις αντιστάσεις της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και παράλληλα να εκμεταλλευθούν το «αγκάθι» των διαπραγματέυσεων «για να επαναφέρουν σενάρια που έχουν απορριφθεί από την συμφωνία του καλοκαιριου», όπως αναφέρει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης.

Μάλιστα, την ίδια ώρα από το οικονομικό επιτελείο αναφέρεται ότι ακόμα και εντός της ημέρας πιθανότατα να έχει υπάρξει συμφωνία, αφού οι δύο πλευρές έχουν πλησιάσει σημαντικά.

Αισιοδοξία Κομισιόν για το Eurogroup της Δευτέρας

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος» δήλωσε η αρμόδια για τα Οικονομικά εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρντ σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης. «Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.

Σχετικά άρθρα