Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι διάλογοι στη Βουλή για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου από Χρυσαυγίτες

Οι διάλογοι στη Βουλή για τον ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου από Χρυσαυγίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Γρέγος, Βουλή των Ελλήνων, Γενοκτονία Ποντίων, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Μάκης Βορίδης, Νίκος Φίλης, Ντόρα Μπακογιάννη,

Ενταση και εντός Βουλής πυροδότησε η επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο από ακραία στοιχεία στο Σύνταγμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε στους συναδέλφους του στην Ολομέλεια: «Ακραίοι και απαράδεκτοι τραμπούκοι με χτύπησαν. Το έδαφος και το νερό να αναπτυχθούν το δίνουν οι δηλώσεις Φίλη. Αυτοί που τα έκαναν αυτά έχουν δολοφονήσει. Περιμένω συλλογική καταδίκη και να λογοδοτήσει ο Φίλης».

Ακολούθησαν οι διάλογοι:

Βαρεμένος: «Αυτονόητη καταδίκη και αποδοκιμασία τραμπουκισμού που διέπραξαν ακραία στοιχεία»

Κουμουτσάκος: «Η Χρυσή Αυγή κ. Πρόεδρε» (φωνές βουλευτών Χρυσής Αυγής)

Φίλης: «Εκφράζω την συμπάθεια μου για τον κ.Κουμουτσάκο και για όσα παραλίγο να πάθει ο κ. Βαρβιτσιώτης από τους τραμπούκους της ακροδεξιάς και από όσους διαχειρίζονται με επαγγελματικό τρόπο της μνήμες των ανθρώπων. Εγώ όπλισα το χέρι των τραμπούκων που φώναζαν αλήτες προδότες πολιτικοί; (φωνές βουλευτών Χρυσής Αυγής). Μην επιδεινώνετε τη θέση σας… Ποιοι οπλίζουν χέρι τραμπούκων ποιοι το χέρι των δολοφόνων του Φύσσα; Η δημοκρατία δεν πρέπει να διαιρείται μπροστά στο φασισμό και τον νεοναζισμό που ακόμη και όταν είναι υπόδικος δεν υποχωρεί».

Κασιδιάρης: Ντροπή σου παραιτήσου

Φίλης: Ως υπουργός υποστηρίζω και υλοποιώ την επίσημη θέση για την Γενοκτονία του Πόντου, σέβομαι την απόφαση της Βουλής και την υποστηρίζω. Ρωτήθηκα, δεν είμαι πολιτικάντης να αλλάζω τις προσωπικές μου απόψεις.
Πρέπει απέναντι στην πατριδοκαπηλία να είμαστε ανυποχώρητοι και να καταδικάσουμε τον εθνικισμό. Υπάρχει επιστημονική έρευνα στην οποία κάποιοι θέλουν να βάλουν όρια. Υπέστην τηλεοπτικούς τραμπουκισμούς. Σέβομαι την απόφαση της Βουλής ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων σε προσωπικό επίπεδο

Εν συνεχεία για 10 λεπτά και με αφορμή όσα είχε υποστηρίξει ο κ.Λοβέρδος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μηταφίδης και Μπαλαούρας είχαν έντονη αντιπαράθεση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την κατάσταση παραλίγο να ξεφύγει και να πιαστούν στα χέρια.

Χριστοδουλοπούλου: Ψυχραιμία μη δημιουργείτε ατμόσφαιρα γηπέδου όποιοι δεν έχουν ψυχραιμία να βγουν έξω. Έχουμε τον κανονισμό που επιβάλλει την τάξη δεν χρειάζεται να την επιβάλλουν άλλοι.
Παναγιώταρος: «Καταδικάζουμε την επίθεση, αλλά δεν μπορεί να λέει ότι είναι η Χρυσή Αυγή. Να το πάρει πίσω. Δεν ήταν η Χρυσή Αυγή.

Κουμουτσάκος: «Δίπλα στην ομάδα που με έδειρε ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος. Ο Φίλης είναι ηθικός αυτουργός των επεισοδίων. Τη βία την όπλισαν οι δηλώσεις του».

Εν συνεχεία η Ντόρα Μπακογιάννη είπε στον κ.Κουμουτσάκο «Τίτλος τιμής αυτό που έπαθες. Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην κόκκινη και στην μαύρη βία»

Τοποθετούμενος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και υποστήριξε ότι είχαν συνέπειες στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

“Υπάρχει πολιτική δύναμη που λέει ότι η γενοκτονία των Ποντίων όπως αναγνωρίστηκε από το Κοινοβούλιο, πρέπει να αναθεωρηθεί; Δεν μπορεί ο υπουργός Παιδείας της Ελλάδος να έχει διαφορετική θέση από το ελληνικό κοινοβούλιο”, είπε ο κ. Βορίδης και ζήτησε την παραίτηση του κ. Φίλη.

“Ποιος οπλίζει το χέρι των τραμπούκων, καταδικάζετε τις αυτές τις πράξεις” ρώτησε τον βουλευτή παρεμβαίνοντας ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρόσθεσε. “Τώρα μας λέτε θεωρίες”.

“Οι εμπρηστικές δηλώσεις” απήντησε ο κ. Βορίδης και συνέχισε “όταν υπάρχει προσβληθείς, δαρείς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μου λέτε αν δικαιολογώ την πράξη; Πρέπει να δούμε ποιος απαξιώνει το πολιτικό σύστημα και ουσιαστικά πυροδοτεί τους άθλιους τραμπουκισμούς”.

Σχετικά άρθρα