Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χρυσή Αυγή πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου

Η Χρυσή Αυγή πίσω από τον άγριο ξυλοδαρμό Κουμουτσάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Ποντίων, Γιώργος Κουμουτσάκος, Νέα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή,

Τη Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση σε βάρος του, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όλα τα κόμματα καταδίκασαν την επίθεση, ενώ οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνέχιζαν όρθιοι να φωνάζουν.

Τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο κατονόμασε ως εμπλεκόμενο ο βουλευτής της Ν.Δ., ο οποίος φερόταν να εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη τον οποίο χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό».

Λίγο αργότερα πάντως, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, εξέφρασε την πρόθεσή του να μην καταθέσει μήνυση κατά του υπουργού Παιδείας.

Ο βουλευτής διευκρίνισε ότι η αναφορά του στην Ολομέλεια της Βουλής σε «ηθική αυτουργία» του κ. Φίλη ήταν «πολιτική τοποθέτηση».

Πάντως ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι θα καταθέσει μήνυση, αλλά δεν διευκρίνισε κατά ποίων θα στρέφεται η μήνυση και ποια θα είναι η κατηγορία που θα επικαλεστεί.

Εξηγήσεις έδωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος ήρθε σε αντιπαράθεση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπρεπε να γνωρίζετε ότι η ιστορία και μάλιστα οι πιο ιστορικές και δραματικές στιγμές για ένα έθνος δεν παραγράφεται και δεν παραχαράσσεται. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι μεταξύ αυτών θα ήταν και ο υπουργός Παιδείας», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Επειδή είμαι μεταξύ αυτών που υπέστησαν την βιαιοπραγία ακραίων απαράδεκτων τραμπούκων, είμαι πεπεισμένος ότι την δικαιολογία το έδαφος και την τροφή για να αναπτυχθούν αυτά την δίνουν δηλώσεις που κάνετε. Επειδή έχω δει και πρόσωπα ξέρω ποιοι είναι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε: «Αυτοί που το έκαναν, οι πνευματικοί πατέρες, είναι οι φορείς του ρατσισμού».

Σχετικά άρθρα