Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φίλης δεν θεωρεί τη σφαγή των Ποντίων γενοκτονία – Ήταν λέει… εθνοκάθαρση! (βίντεο)

Ο Φίλης δεν θεωρεί τη σφαγή των Ποντίων γενοκτονία – Ήταν λέει… εθνοκάθαρση! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γενοκτονία Ποντίων, Νίκος Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ,

Απαράδεκτη και προσβλητική κρίνεται η δήλωση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία -ως άλλη Ρεπούση- αμφισβητεί.

«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία» σημείωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή Στον Ενικό και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ συμπλήρωσε πως «Είναι άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Παιδείας έχει ως εξής:

«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Θα μπορούσε να μας εξηγήσει ο Νίκος Φίλης από πόσα και πάνω χιλιάδες κομμένα κεφάλια η εθνοκάθαρση θεωρείται γενοκτονία; Αυτόν έβαλες Αλέξη υπουργό Παιδείας; Να γεμίσει τα μυαλά των παιδιών μας θολούρες; Γιατί Αλέξη;

Σχετικά άρθρα