Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημήτρης Μάρδας: Το ελληνικό χρέος είναι… “φαραωνικό”!

Δημήτρης Μάρδας: Το ελληνικό χρέος είναι… “φαραωνικό”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Μάρδας, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος,

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας σχετικά με το θέμα του ελληνικού χρέους, βάζοντας φρένο στην αισιοδοξία της κυβέρνησης και στην προσπάθεια μείωσής του μέσα από πολιτική λύση που επιχειρείται να βρεθεί μεταξύ των εταίρων και των Θεσμών

Κατά την άποψη του κ. Μάρδα, το ελληνικό χρέος είναι «φαραωνικό» και δεν πρόκειται να μειωθεί εάν δεν εφαρμόσει η χώρα μεγάλα projects που θα παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο κ. Μάρδας ανέφερε συγκεκριμένα: «Το χρέος της Ελλάδας είναι “φαραωνικό” και εκτίμησε πως «αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε παράλληλα πως: «Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα», είπε

Ωστόσο ο κ. Μάρδας επεσήμανε και τη σημασία της απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Όπως είπε ο υφυπουργός πλέον ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωσης χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Ανέφερε ο υφυπουργός ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτό τον τομέα αλλά και αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα.

Σχετικά με το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων. “Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα”, υποστήριξε.

Σχετικά άρθρα