Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Τόσκας: Δεν γκρεμίζεται ο φράχτης στον Έβρο

Νίκος Τόσκας: Δεν γκρεμίζεται ο φράχτης στον Έβρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έβρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νίκος Τόσκας, Πρόσφυγες, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Τον φράχτη στον Έβρο υπερασπίστηκε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για γκρέμισμα του φράχτη αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει και τέτοιο ζήτημα.

Εξήγησε δε το σκεπτικό του λέγοντας ότι «ούτε εμποδίζει ο φράχτης και στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά, είναι μια θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική. Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τόσκα:

«Μιλάμε για ένα φράχτη –για όσους δεν έχουν εικόνα της περιοχής– μήκους 12 χιλιομέτρων, ο οποίος φράζει τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, όπου δεν είναι ποτάμι.

»Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για γκρέμισμα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα. Ούτε εμποδίζει ο φράχτης και στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά, είναι μια θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική.

»Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι αυτή η εξίσωση είναι και άδικη και εκ του πονηρού».

Σχετικά άρθρα