Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες κάλπες στήνει ο Αλέξης Τσίπρας – “Η Άνοιξη θα είναι δύσκολη”

Νέες κάλπες στήνει ο Αλέξης Τσίπρας – “Η Άνοιξη θα είναι δύσκολη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ,

Ανοιχτές εσωκομματικές εκλογές μελετά ο Αλέξης Τσίπρας, στην περίπτωση που θελήσει να αναβαπτιστεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια ιδέα που κατατέθηκε πρόσφατα στο επιτελείο του, να προχωρήσει (μετά το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος) σε (επαν)εκλογή του από τη βάση, καθώς «δεν είναι δυνατόν να βλέπει το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. να εκλέγουν τις ηγεσίες τους με ανοιχτές διαδικασίες και ο ίδιος να μένει πίσω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το «όπλο» της άμεσης εκλογής από τη βάση παραμένει στα χέρια του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που κάποιοι τολμήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε, ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έλυσε το εσωκομματικό του πρόβλημα με προσφυγή στις κάλπες.

«Ο πρωθυπουργός δεν φοβήθηκε τις εθνικές εκλογές, θα κολλήσει στις εσωκομματικές;», επισημαίνει στο «S» συνεργάτης του, που επιμένει στην ανάγκη της άμεσης εκλογής.

Παράλληλα, ο ίδιος μεταφέρει μια άλλη πτυχή της… χρησιμότητας μιας ανοικτής εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

«Η άνοιξη θα είναι δύσκολη και είναι πιθανό ο πρωθυπουργός να χρειαστεί τη βοήθεια των πολιτών, οι οποίοι συνεχίζουν να του δείχνουν εμπιστοσύνη», αναφέρει, δείχνοντας ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο καταστρώνουν μακροπρόθεσμα σχέδια.

«Δημοψήφισμα έχει κάνει, εκλογές έχει κερδίσει δύο φορές, το μόνο που μένει είναι η κάλπη για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τη μορφή της νέας παράταξης της Αριστεράς στην Ελλάδα, που προωθείται ως αντίβαρο στην ιδέα της σοσιαλδημοκρατίας και αναμένεται να επικυρωθεί στο συνέδριο του νέου έτους», λένε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που είναι γνώστες των εν λόγω ζυμώσεων.

Σχετικά άρθρα