Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας: «Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τα νεκρά παιδιά στις ακτές του Αιγαίου»

Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας: «Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τα νεκρά παιδιά στις ακτές του Αιγαίου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βερολίνο, Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Κουμουτσάκος, Ευρώπη, Λιβύη, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής το πρωί της Παρασκευής απαντά σε επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής υποστηρίζει ότι «ο Πρωθυπουργός δεν είπε σε τι ακριβώς συμφώνησε και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τη χώρα, τα Εθνικά της συμφέροντα και τους πολίτες» και μεταξύ άλλων ρωτά ποια είναι η σύνδεση δημοσιονομικής και προσφυγικής –μεταναστευτικής πολιτικής, αν η συμφωνία αποτρέπει τα άλλα κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους με αποτέλεσμα των εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας, που ακριβώς θα εγκατασταθούν οι πέραν των 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες και πως θα λειτουργήσει το επίδομα ενοικίου σε άλλους 20.000 καθώς επίσης τι περιλαμβάνουν οι κοινές επιχειρησιακές δράσεις με την Τουρκία».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς στις ευθύνες της ΕΕ για την προσφυγική κρίση, αλλά και τη μισαλλοδοξία που καλλιεργείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες που προτιμούν να ορθώνουν τείχη αντί να συμβάλλουν με αλληλεγγύη στη λύση του μείζονος προβλήματος.

«Τα κύματα δεν ξεβράζουν μόνο νεκρούς πρόσφυγες και νεκρά παιδιά, αλλά ξεβράζουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σήμερα όσοι σπείρανε ανέμους θερίζουν θύελλες, που αφορούν όμως κυρίως τις χώρες πρώτης υποδοχής» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στα αίτια της προσφυγικής κρίσης.

Πέραν τούτου, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την πρωτοβουλία που είχε πάρει ο ίδιος με τον Ματέο Ρέντσι για το προσφυγικό από τα τουρκικά παράλια, όταν η Ευρώπη ασχολούνταν μόνο με τη Λιβύη.

«Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα για τα νεκρά παιδιά στις ακτές του Αιγαίου. Με τα ζωντανά παιδιά που στοιβάζονται κατά χιλιάδες; Δεν τα συμπαθεί κανείς;» διερωτήθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός επιρρίπτοντας τις ευθύνες της Ευρώπης και καυτηριάζοντας τις αποφάσεις κρατών της ΕΕ να υιοθετήσουν τείχη για το προσφυγικό.

«Το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και σήμερα πεθαίνει όταν κάποιοι ορθώνουν τείχη για να μην περάσουν οι πρόσφυγες» πρόσθεσε.

«Πρώτιστο καθήκον μας είναι να σώσουμε τους ανθρώπους και να περιορίσουμε την ανθρωπιστική τραγωδία» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «ως Έλληνες γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει προσφυγιά». «Είναι επίσης καθήκον μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να μην επιτρέψουμε άλλους νεκρούς, να μην γίνει το Αιγαίο μία θάλασσα νεκροταφείο».

Σχετικά άρθρα