Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανικός Τύπος: H Μέρκελ είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Τσίπρα

Γερμανικός Τύπος: H Μέρκελ είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Ως πολύ σημαντικό στοιχείο για την διατήρηση των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ παρουσιάζει η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung την πρόοδο για την εκταμίευση της δόσης του ευρωπαϊκού δανείου.

Η καθυστέρηση της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων από ελληνικής πλευράς μπλοκάρει την εκταμίευση της δόσης προς το παρόν.

Ο αρθρογράφος επισημαίνει όμως αλλαγές που έχουν συμβεί στο μεταξύ στο πολιτικό σκηνικό στην Ευρώπη, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική κατάσταση:

«Η γενικότερη πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει ριζικά εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης. Το πρώτο εξάμηνο στη διαμάχη με την κυβέρνηση Τσίπρα η Γερμανία είχε το πάνω χέρι. Στο μεταξύ η γερμανική κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να συνεργαστεί με την Αθήνα.

Ακόμη και οι 50.000 θέσεις για την υποδοχή και καταγραφή των προσφύγων που θα δημιουργηθούν τώρα στην Ελλάδα είναι στα άμεσα συμφέροντα του Βερολίνου. Επειδή αυτές δεν πρόκειται να είναι αρκετές η καγκελάριος θα συνεχίσει να έχει ανάγκη την προθυμία της Ελλάδας για συνεργασία».

Γι” αυτό επισημαίνει παρακάτω ο δημοσιογράφος «η ένσταση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ κατά της απελευθέρωσης της δόσης δεν θα είναι αποφασιστικής σημασίας. Το αργότερο μέχρι την επόμενη τακτική σύνοδο κορυφής τον Δεκέμβριο η Αθήνα θα λάβει τη δόση του δανείου».

Σχετικά άρθρα