Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 28η Οκτωβρίου, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας».

Αυτό τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».

Εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει, ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο», υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την 28η Οκτωβρίου 1940.

Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων, αναφέρει το Ποτάμι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο Ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ενωτικό μήνυμα προς το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, στέλνει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την εθνική επέτειο.

Η αντίσταση του ΄40 κατά των φασιστικών δυνάμεων αποτελεί φωτεινό φάρο για τον Ελληνικό λαό, ώστε ενωμένος και με ομοψυχία να βγει από την πολύχρονη κρίση, αναφέρει στο μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Σχετικά άρθρα