Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κ. Χατζηδάκης: Αν αρχίσουμε να “ξηλώνουμε” το πολυνομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλημα με την τρόικα

Κ. Χατζηδάκης: Αν αρχίσουμε να “ξηλώνουμε” το πολυνομοσχέδιο θα υπάρξει πρόβλημα με την τρόικα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, Κωστής Χατζηδάκης,

«Το κείμενο του πολυνομοσχεδίου όπως έχει διαμορφωθεί θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα. Αν αρχίσουμε όμως να το ξηλώνουμε θα υπάρξουν προβλήματα», προειδοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ ήταν μνημονιακή υποχρέωση πριν ακόμα αναλάβει εκείνος το υπουργείο, τονίζοντας πως κάθε φορά που συζητούσαν με την τρόικα για την επόμενη δόση, οι εκπρόσωποι των δανειστών έθεταν εκ νέου το θέμα.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι θα χρειαστεί ένας μήνας για να υπάρξουν οι αναγκαίες προσαρμογές της αγοράς στα νέα δεδομένα για το γάλα και επανέλαβε ότι η τιμή του θα μειωθεί, ενώ θα έχουμε πλέον ελληνικό γάλα “με τη βούλα”.

«Όποιο προέρχεται από την Ελλάδα θα φέρει ελληνικό σήμα. Τώρα και με τη σφραγίδα του κράτους θα μπορούμε να αγοράζουμε Ελληνικό γάλα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Επανέλαβε επίσης ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: το γάλα ημέρας, που θα έχει διάρκεια ζωής δύο ημέρες, το γάλα απλής παστερίωσης στο οποίο δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για τη λήξη του σε πέντε ημέρες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά διευρύνονται τα περιθώρια ανάλογα με τον τρόπο παστερίωσης της κάθε εταιρίας και τέλος το μακράς διαρκείας.

Σχετικά άρθρα