Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πλάτη» Γιούνκερ σε Τσίπρα: Οικονομική χαλάρωση για το προσφυγικό

«Πλάτη» Γιούνκερ σε Τσίπρα: Οικονομική χαλάρωση για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λαθρομετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

«Πλάτη» στον Αλέξη Τσίπρα βάζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δικαιώνοντας τη ρητορική του Έλληνα πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αναφορικά με τη χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας και τη συσχέτισή του με την έκρηξη του προσφυγικού στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα, που αποτελεί την κατεξοχήν επιβαρυμένη χώρα υποδοχής.

Στην ομιλία του για το προσφυγικό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προανήγγειλε συγκεκριμένη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τις χώρες που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

«Οι κανόνες για τα ελλείμματα των χωρών της Ευρώπης μπορούν να καμφθούν για τις δαπάνες που αφορούν στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών», δήλωσε μιλώντας στο ευρωκοινοβουλιο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Θα μπορούμε να λάβουμε υπόψη τα κόστη που εμπεριέχουν οι πολιτικές για τους πρόσφυγες, περισσότερο από ότι έχουμε κάνει μέχρι τώρα», υπογράμμισε στην ομιλία του.

Πρόσθεσε ότι θα υπάρχει ξεχωριστή εκτίμηση για κάθε χώρα. Εάν μια χώρα κάνει τεράστιες προσπάθειες, θα υπάρχει ανάλογη κατανόηση, τόνισε ο Γιούνκερ, κλείνοντας ουσιαστικά το μάτι στον Αλέξη Τσίπρα για υλοποίηση των συμφωνηθέντων στην Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε την διεύρυνση του αριθμού των προσφύγων που θα υποδέχεται η Ελλάδα σε 50.000.

Από τη Δευτέρα κιόλας το tribune υπογράμμιζε ότι ο λόγος που ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση των ευρωπαίων εταίρων ήταν διότι είχαν υπάρξει διαβεβαιώσεις για τη χαλάρωση των όρων του μνημονίου αναλογικά με την στήριξη της χώρας στο προσφυγικό ζήτημα.

Πέρασν τούτου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υπογράμμισε αναφερόμενος στην Τουρκία, ότι οφείλει να κρατήσει εντός των εδαφών της τους σχεδόν 2,5 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στα τουρκικά παράλια, ανακόπτοντας τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που καθημερινά έρχονται στην Ευρώπη μέσω των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Προς επίρρωση των λεγομένων του και σε μία προσπάθεια να πείσει τους βορειοευρωπαίους, ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι «είτε σας αρέσει είτε όχι, η Τουρκία για να το κάνει αυτό πρέπει να πάρει 3 δισ. ευρώ για υποδομές».

Σχετικά άρθρα