Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μεγάλη κοροϊδία: Σε ισχύ ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Η μεγάλη κοροϊδία: Σε ισχύ ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιδιωτικά Σχολεία, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Τυπική ισχύ έχει από την Δευτέρα το ποσοστό 23% ΦΠΑ σε όλο το φάσμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς από την Παρασκευή έληξε χωρίς επιτυχία η παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξεύρεση ισοδυνάμων.

Παρά την ίδια την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη ΤΡσίπρα να μην υπάρξει επιβάρυνση για τους γονείς των μαθητών και την απόφαση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση με χαμηλούς συντελεστές 6% και 13% , οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν κατάφεραν να βρουν λύση, σημειώνοντας ένα ακόμη αυτογκολ για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA σε επικοινωνία που είχε το κανάλι με το υπουργείο Οικονομικών την Κυριακή γνωστοποιήθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με τα ισοδύναμη για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, επομένως τυπικά από αύριο ο ΦΠΑ διαμορφώνεται σε ποσοστό 23%.

Αρχικά η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις πάγωσε την αύξηση του φόρου, ύστερα αποφάσισε να ισχύσει κλιμακωτά κάτι όμως που απορρίφθηκε από τους θεσμούς και από αύριο ισχύει κανονικά όπως ψηφίστηκε.

Ο νέος φόρος αφορά σε ένα εκατομμύριο μαθητές των οποίων οι γονείς θα κληθούν αναδρομικά να πληρώσουν “φουσκωμένα” δίδακτρα.

Στα φροντιστήρια που προετοιμάζουν μαθητές για πανελλήνιες η επιβάρυνση υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 700 έως 1.000 ευρώ ετησίως ενώ σε αυτά των ξένων γλωσσών στα περίπου 300 ευρώ για το ίδιο διάστημα.

Στα ιδιωτικά σχολεία η επιβάρυνση θα είναι ακόμα πιο υπολογίσιμη καθώς για μαθητή που πληρώνει 7.000 ευρώ ετησίως αυτή θα είναι της τάξεως των 1.600 ευρώ.

Ήδη αρκετοί είναι οι γονείς που πιέζουν ώστε να μην κόβονται αποδείξεις προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με τον ΦΠΑ καθώς αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τα υφιστάμενα δίδακτρα.

Σχετικά άρθρα