Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η αποπομπή Σαββαΐδου

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η αποπομπή Σαββαΐδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανίκα Μπράιτχαρτ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κατερίνα Σαββαΐδου,

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπήκε η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και ζητάει διευκρινίσεις από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Υπενθυμίζεται ότι η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας» ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Και συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να “ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ”.

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί», κατέληξε η κ. Μπράιντχαρτ.

Σχετικά άρθρα