Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oλάντ σε Παυλόπουλο: Όποιος αγαπά την Ελλάδα, να το δείξει με επενδύσεις

Oλάντ σε Παυλόπουλο: Όποιος αγαπά την Ελλάδα, να το δείξει με επενδύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, Φρανσουά Ολάντ,

Πρέπει να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος” τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Φρανσουά Ολάντ αφού ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο για την πρόσκληση είπε ότι ¨η Ελλάδα έδειξε ότι ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη και εμείς δείξαμε την αλληλεγγύη μας”.

“Τι θα ηταν η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα.Η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Η Γαλλία είναι φίλη της Ελλάδας. Ζητάμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις αλλά η Γαλλίας μπορει να πιέσει την Ευρώπη να πάρει τις σωστές αποφάσεις.Γνωρίζουμε τις προσπάθειες και τις μεταρρυθμίσεις, θα χρειαστουν και αλλες αλλα πρέπει να ξεκινήσει συζήτηση για το χρέος” κατέληξε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε όποιον αγαπά την Ελλάδα να επενδύσει σ αυτήν, αναφέρθηκε στο προσφυγικό κύμα λέγοντας ότι η χώρα μας πρέπει να στηριχθεί και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα ευρωπαϊκά σύνορα. Τέλος ευχήθηκε λύση στο Κυπριακό μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος Πρόεδρος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο:

«Τι θα μπορούσε να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα και η Ελλάδα χωρίς την ΕΕ; Η Γαλλία ήταν σε όλες τις σημαντικές στιγμές της Ελλάδας στο πλευρό της Ελλάδας. Η Ελλάδα έδειξε ότι θέλει να μείνει στην ΕΕ. Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια, θα χρειαστούν κι άλλες προσπάθειες. Το τελευταίο βήμα θα είναι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους η οποία βεβαίως θα πρέπει να ξεκινήσει.

Πρέπει να πείσουμε γαλλικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το μήνυμα είναι σαφές: Αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα έρχεται διακοπές, αλλά να κάνουμε και επενδύσεις στην Ελλάδα. Οφείλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι τα εξωτερικά μας σύνορα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας. Ξέρω ότι γνωρίζετε πολύ καλά την γαλλική γλώσσα. Οπότε ξέρω ότι ακούσατε δύο φορές την διαβεβαίωσή μου ότι η Γαλλία είναι φίλος της Ελλάδας».

Κατά τη συνάντησή τους, παρουσία των ΜΜΕ, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «πριν απ’ όλα θέλω να επισημάνω ότι θα εργαστούμε με όλους τους εταίρους της Ε.Ε. για να μπορέσουμε όσο πρέπει την πολιτική της Ευρώπης ώστε να στραφεί στον άνθρωπο. Να εργαστούμε όλοι ώστε να βρει η Ευρώπη τις αξίες της που δεν είναι η οικονομία αλλά ο άνθρωπος. πάνω στο κοινωνικό κράτος».

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας τόνισε ακόμη ότι «σας υποδεχόμαστε εκ μέρους του ελληνικού λαού σαν έναν μεγάλο ηγέτη και επικεφαλής ενός μεγάλου έθνους της Γαλλίας.

Σας ευχαριστούμε για ό, τι έχετε πράξει υπέρ της Ελλάδας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις μας με τους εταίρους είναι εξαιρετικές αλλά δεν θέλουμε να κρύψουμε την ιδιαίτερη σχέση που μας συνδέει με τη Γαλλία. Θεωρήσαμε και θεωρούμε τη Γαλλία ως θεμελιώδη πυλώνα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα ζητήματα».

Σχετικά άρθρα