Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Bούτσης έκανε “έξωση” στον Παπανδρέου

O Bούτσης έκανε “έξωση” στον Παπανδρέου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής,

Και ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη παραμένει χωρίς γραφεία. Απ ότι φαίνεται τη λύση επιχειρεί να δώσει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση με τους πρώην πρωθυπουργούς που σήμερα δεν διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα.

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου στους οποίους είχαν παραχωρηθεί γραφεία 250 τ.μ εντός του κτιρίου της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούτσης τους έχει προτείνει να μεταφερθούν σε μικρότερα γραφεία εντός του βουλευτηρίου ή σε μεγαλύτερα σε κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο μόνος που ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ιστορικό του γραφείο καθώς σε αυτό κατά το παρελθόν άνηκε στον γέρο της Δημοκρατίας Γεώργιο Παπανδρέου καθώς και τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου, αναμένεται να εγκατασταθεί σε μικρότερο χώρο, εντός του κτιρίου της Βουλής, όπως ήταν η αρχική του επιθυμία. Παρ όλα αυτά, στο κενό γραφείο μεταφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και το προσωπικό που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, ο κ. Βούτσης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου με επιστολή.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορέις, ο κ. Σημίτης έχει ήδη αρνηθεί και τις δύο προτάσεις του προέδρου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το ζήτημα, εξαιτίας -όπως αναφέρουν οι πηγές- των εσωκομματικών εξελίξεων στην ΝΔ που μπορούν είτε να λύσουν είτε να δημιουργήσουν περισσότερες ανάγκες. Αν για παράδειγμα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τότε θα αφήσει το μεγάλο γραφείο που κρατά ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και θα λύσει αρκετά χωροταξικά ζητήματα

Σχετικά άρθρα