Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έτριξε τα δόντια για συντονισμό ο Τσίπρας στο υπουργικό

Έτριξε τα δόντια για συντονισμό ο Τσίπρας στο υπουργικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, Μνημόνιο, Τρόικα, Υπουργικό Συμβούλιο,

Τον κώδωνα του κινδύνου για τυχόν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της συμφωνίας έκρουσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χαράσσοντας τον οδικό χάρτη που πρέπει να ακολουθηθεί για να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμό και συλλογική προσπάθεια από όλους, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Εκτός από την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαϊδου από την θέση της στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα κινηθεί κάτω από το αρχικώς προβλεπόμενο ποσό των 25 δις ευρώ και εκφράστηκε αισιοδοξία ότι η υπόθεση αυτή θα πάει καλά.

Επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί μετέφεραν καλό κλίμα για τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σχετικά άρθρα