Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εγκώμιο Ολάντ σε Τσίπρα: Ήρθα να βοηθήσω, ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα

Εγκώμιο Ολάντ σε Τσίπρα: Ήρθα να βοηθήσω, ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γαλλία, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Λιτότητα, Φρανσουά Ολάντ,

Την απόφασή του να στηρίξει την Ελλάδα ώστε να ξεπεράσει την κρίση και να «αγκυροβολήσει μόνιμα στη ζώνη του ευρώ» υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φτάνει σήμερα στην Αθήνα.

«Το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο, οι προθεσμίες σύντομες, αλλά είναι καιρός η Ελλάδα θα εξέλθει οριστικά από την κρίση. Και θα είμαι εκεί για να τη βοηθήσω, όπως έκανα πάντα στο τραπέζι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» σημειώνει ο κ. Ολάντ και πλέκει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα για «το θάρρος και τη διαύγειά του».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας κάνει επίσης σαφή ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την υλοποίηση της συμφωνίας που θα οδηγήσει στη «συζήτηση για τον τρόπο εξυπηρέτησης του χρέους, αποκλείει μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και εξηγεί σε ερώτηση γι τον τερματισμό της λιτότητας για ποιο λόγο η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί στην κατεύθυνση των επενδύσεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η Ευρώπη έχει και κανόνες «που πρέπει να γίνουν σεβαστοί και να είναι εναρμονισμένοι με τη συνοχή του ευρώ».

Επιπλέον, ο κ. Ολάντ επισημαίνει ότι η συμφωνία που επετεύχθη τον Ιούλιο βασίζεται στην υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξει η Αθήνα και την αλληλεγγύη των εταίρων. Οι δύσκολες και «επιβλητικές» μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν, τονίζει ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Υπογραμμίζει επίσης τη βούλησή του για την ενίσχυση της παρουσίας των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, απευθύνοντάς τους προσκλητήριο να επενδύσουν στη χώρα μας: «Έρχομαι για να επιδείξω την υποστήριξη της Γαλλίας αλλά και με ένα μήνυμα που αφορά όλους και κυρίως τις γαλλικές επιχειρήσεις: Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα».

Σχετικά άρθρα