Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δανειστές σε Κατρούγκαλο: Φέρε νούμερα για τις συντάξεις μέχρι την Παρασκευή

Δανειστές σε Κατρούγκαλο: Φέρε νούμερα για τις συντάξεις μέχρι την Παρασκευή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Συντάξεις, Τρόικα,

Συγκεκριμένα νούμερα σχετικά με το πόσο θα αποδώσουν τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλιστικό ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,9% του ΑΕΠ έως το 2018, ζήτησε το κουαρτέτο των δανειστών από τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατά την συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών, παρουσίασε την πρόταση των σοφών για το ασφαλιστικό και το σχέδιο για επαναπροσδιορισμό των συντάξεων με εφαρμογή της εθνικής σύνταξης, αλλά χωρίς καταγεγραμμένες δαπάνες.

Οι δανειστές, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αφού δεν είχαν τα ποσοτικοποιημένα στοιχεία τα οποία και ζήτησαν να τους δοθούν μέχρι την Παρασκευή.

Συνεπώς, μέχρι την Παρασκευή θα πρέπει και σε τεχνικό επίπεδο θα υπάρξει πλήρης ανταλλαγή στοιχείων για τις περικοπές των συντάξεων και τις εξοικονομήσεις από την προωθούμενη μεταρρύθμιση.

Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι με όσα προτείνει θα επιβληθούν μειώσεις όχι όμως το «τσεκούρι» στις συντάξεις που προέβλεπε η πρόταση των δανειστών και παράλληλα εξασφαλίζονται τα 2,2 δις. ευρώ που πρέπει να εξοικονομηθούν από την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση θα προτείνει να ενταχθεί στο ασφαλιστικό και μία ρήτρα ανάπτυξης που θα προβλέπει αυξήσεις στην βασική σύνταξη όταν η χώρα επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Σχετικά άρθρα