Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπέρ του νομοσχεδίου για τα κανάλια

Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπέρ του νομοσχεδίου για τα κανάλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θανάσης Οικονόμου, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ΠΑΣΟΚ, Τηλεόραση,

Απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η κυβέρνηση στο θέμα των ιδιωτικών καναλιών στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Οικονόμου.

Ο Θανάσης Οικονόμου έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη:

Μαζί, απο το “βρώμικο 89”, εμφανίστηκαν η ιδωτική τηλεόραση και η σύγχρονη διαπλοκή. Μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα – Τράπεζες – ΜΜΕ- Δημόσια εργα.

Οι καθοριστικές αιτίες δηλαδή που μας οδηγήσαν στην κρίση του 2009 και στην επιτροπεία των μνημονίων.

Μέχρι σήμερα η μόνη προσπάθεια που έγινε για να μπεί μια τάξη στο τοπίο των ηλεκρονικών μέσων ενημέρωσης, ήταν ο νόμος για τον βασικό μέτοχο.

Προσπάθεια που απέτυχε και ηττήθηκε. Το σημερινό νομοσχέδιο, κατατίθεται μέσα σε ένα άλλο περιβάλλον που λόγω ακριβώς και της οικονομικής συγκυρίας, έχει πιθανότητες να πετύχει εναν εξορθολογισμό.

Εξορθολογισμό που θα έπρεπε να επιδιώκουν πρωτίστως τα ίδια τα κανάλια, γιατί θα κάνει βιώσιμα τα οικονομικά τους, ανεξάρτητη τη λειτουργία τους, και θα αναβαθμίσει την ουσία τους που ειναι η ειδησεογραφία.

Μπορούμε να προδικάσουμε τα θετικά αποτελέσματα του νομοσχεδίου; Οχι. Οπως σε όλα τα πολιτικά εγχειρήματα. Η πολιτική δεν τελεσιδικεί, αλλά αγωνίζεται και προσπαθεί… Ενα είναι σίγουρο, ακομη και για κάποιον δύσπιστο, ακούγοντας τις άγαρμπες κραυγές των καναλαρχών και τα “θυμωμένα” επιχειρήματα του ΕΣΡ που του πήραν το παιχνίδι, πως το νομοσχέδιο είναι στη σωστή κατεύθυνση….

oikonomou

Σχετικά άρθρα