Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμο ανοίγει η Σαββαΐδου την ώρα που πάει στον εισαγγελέα για κακούργημα

Πόλεμο ανοίγει η Σαββαΐδου την ώρα που πάει στον εισαγγελέα για κακούργημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κατερίνα Σαββαΐδου, Ποινική Δίωξη, ΣΔΟΕ, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με την επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία δεν παραιτείται από τη θέση της παρά την εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη σε δύο σοβαρότατες υποθέσεις, η μία πλημμεληματικού και η άλλη κακουργηματικού χαρακτήρα.

Την ώρα που κύκλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για ζήτημα αρχής αναφερόμενοι στο θέμα της απομάκρυνσης της Κατερίνας Σαββαΐδου από τα καθήκοντά της, και γι’ αυτό θα επιμείνει να ζητά την παραίτησή της, η ίδια μέσω συνεργατών της απορρίπτει το ενδεχόμενο και διαμηνύει ότι θα παραμείνει στην καρέκλα της.

«Για την κυβέρνηση, το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η Κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, και αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της, σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

Σύμφωνα με κύκλους της κ. Σαββαΐδου δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σημειώνοντας ότι ο φόρος και τα πρόστιμα έχουν βεβαιωθεί στην ανωτέρω εταιρία ενώ επισημαίνουν ότι έχει κατασχεθεί και ένα ακίνητο.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι ο επανέλεγχος έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα.

Υπογραμμίζουν δε, ότι τις αποφάσεις για τους ελέγχους και τους επανελέγχους τις λαμβάνει αποκλειστικά η επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης και κανένας άλλος, μήνυμα το οποίο στέλνετε σε πολλούς αποδέκτες.

Πάντως η γενική γραμματέας δεν προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις πιέσεις που της ασκήθηκαν από την κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή οι πιστωτές εκφράζουν την αντίθεση τους στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και παρά την ανταλλαγή mail δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλάβουν τι ακριβώς της καταλογίζουν.

Στελέχη της Κομισιόν εκφράζουν τον προβληματισμό τους και θεωρούν ότι πίσω από όλα αυτά είναι ή ένταξη του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι ακόμα δεν της έχει κοινοποιηθεί η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράταση πληρωμής του φόρου επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Απαντούν δε, ότι οι παρατάσεις όπως αυτή που δόθηκε για την απόδοση του φόρου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δίνονται συνεχώς από το υπουργείο Οικονομικών όπως άλλωστε συνέβη και την περασμένη Παρασκευή με το δελτίο τύπου του υπουργείου Οικονομικών για παράταση εφαρμογής του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που παρέχουν
εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Θεωρούν ύποπτη τη στιγμή που ανακινούνται και μάλιστα ταυτόχρονα οι δυο υποθέσεις αφήνοντας υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων επιλέγεται και διορίζεται για πενταετή θητεία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων υπογράφει συμβόλαιο αποδοτικότητας με τον Υπουργό Οικονομικών, όπου περιλαμβάνονται οι υποχρεώσεις του και οι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι.

Η θητεία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λήγει πρόωρα σε περίπτωση παραίτησης του Γενικού Γραμματέα, καθώς και αυτοδίκαιης θέσης σε αργία.

Σημειώνεται ότι η ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην γενική γραμματέα για την άσκηση των καθηκόντων της.

Όπως και να έχει πάντως, σήμερα η κα Σαββαΐδου εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο γραφείο του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, η οποία αναμένεται να λάβει προθεσμία, για την υπόθεση που έχει κληθεί.

Η κ. Σαββαΐδου κλήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου, να δώσει εξηγήσεις, ως ύποπτη, για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία.

Η δικογραφία που καλείται να αντικρούσει η γγ Εσόδων, αφορά απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο, ύψους 78 εκατ. ευρώ, που είχε επιβληθεί σε εταιρεία και το οποίο είχε επικυρωθεί από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών.

Με την απόφασή της αυτή, το πρόστιμο κατέστη μη απαιτητό καθώς “πάγωσε” επι 2,5 χρόνια.

Σχετικά άρθρα