Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ταυρομαχίες» από τα παλιά στήνει η ΝΔ στην αρένα της Μαδρίτης – Στο βρόντο η ενότητα

«Ταυρομαχίες» από τα παλιά στήνει η ΝΔ στην αρένα της Μαδρίτης – Στο βρόντο η ενότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Μαδρίτη, Νέα Δημοκρατία, Ντόρα Μπακογιάννη,

Φούντωσε και πάλι η παλιά κόντρα μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία απειλεί να «κουκουλώσει» το μήνυμα συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας το οποίο επιχειρούν να εκπέμψουν οι υποψήφιοι μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση και τα καρφώματα της περασμένης εβδομάδας, οι οποίοι από κοινού ταξιδεύουν στη Μαδρίτη για το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στην απόφαση της απόσυρσης της υποψηφιότητας κατέληξαν ύστερα από επικοινωνία που είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που την είχε προτείνει εκ μέρους της ΝΔ για τη συγκεκριμένη θέση κατόπιν συμφωνίας και με τους άλλους τρεις υποψηφίους προέδρους του κόμματος.

Η απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη από την κούρσα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ συνοδεύθηκε από διαρροές από συνεργάτες της οι οποίες στοχοποιούσαν τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις επίμαχες διαρροές, η κ. Μπακογιάννη αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της διότι παρασκηνιακές ζυμώσεις προς τους αξιωματούχους της δεξιάς οικογένειας του ΕΛΚ την σαμπόταραν.

Συγκεκριμένα, η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά ότι την υπονόμευσε παρασκηνιακά παίρνοντας τηλέφωνα για να μην ψηφιστεί.

Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει, με κύκλους του πρώην πρωθυπουργού να απαντά ότι για την περίπτωση Μπακογιάννη, «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά».

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά διερωτώνταν πώς θα γινόταν ο κ. Σαμαράς να πάρει τηλέφωνο τους 750 συνέδρους του ΕΛΚ για να μην ψηφιστεί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Πληροφορίες από τη Συγγρού πάντως αναφέρουν ότι η κα Μπακογιάννη αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχαν περιθώρια εκλογής της, εξαιτίας της καθυστερημένης πρότασης που της έγινε, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος διαβούλευσης και συμμαχιών με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Εν τω μεταξύ, δεδομένης πλέον της νέας ρήξης στο εσωτερικό της ΝΔ, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο πόσοι από τους 23 «γαλάζιους» που ταξιδεύουν στην Ισπανία θα παραβρεθούν στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά την τελευταία ημέρα της Συνόδου, με θέμα «Η δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

Υπενθυμίζεται ότι πέραν του κ. Μεϊμαράκη και των άλλων τριών υποψηφίων για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, στην Ισπανία ταξιδεύουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, η μέχρι χθες υποψήφια για την αντιπροεδρία, Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Μανώλης Μαυρομάτης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και ο σύμβουλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου με την διευθύντρια του Τύπου του Πηνελόπη Γαβρά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΛΚ (ΕΡΡ) οι 12 υποψήφιοι για τις 10 θέσεις αντιπροέδρων του κόμματος είναι:

Tobias BILLSTRÖM, Moderaterna, SwedenAnca BOAGIU, PNL, Romania

Kinga GÁL, FIDESZ, Hungary

Johannes HAHN, ÖVP, Austria

Jyrki KATAINEN, Kokoomus, Finland (YEPP)

David McALLISTER, CDU, Germany

Dara MURPHY, Fine Gael, Ireland

Paulo RANGEL, PSD, Portugal

Jacek SARYUSZ-WOLSKI, Civic Platform, Poland

Antonio TAJANI, Forza Italia, Italy

Marianne THYSSEN, CD&V, Belgium

Corien WORTMANN-KOOL, CDA, Netherlands

Σχετικά άρθρα