Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό ζήτημα

Παυλόπουλος: Σημαντικός ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στο προσφυγικό ζήτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κωνσταντίνος Αγοραστός, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόσφυγες, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην διαχείριση του προσφυγικού εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρoκόπης Παυλόπουλος, σε συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστό, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαίνεσε τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων, όσο και σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αφού οι δήμοι και οι Περιφέρειες είναι οι δομές της Δημόσιας Διοίκησης που πρώτες καλούνται να διαχειρισθούν τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που εισρέουν συνεχώς στη χώρα. Αυτές είναι ουσιαστικά υπεύθυνες για την υποδοχής τους.

Όπως συγκεκριμένα είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκεί (σ.σ. στο προσφυγικό) απέδειξε ότι ξέρει να χειρίζεται αυτό το μείζον θέμα. Και με τρόπο, ο οποίος βοηθάει τους κατοίκους στις συγκεκριμένες περιοχές να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα, αλλά και προστατεύει τον Άνθρωπο, την αξία του, την αξιοπρέπειά του. Γιατί εμείς, οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει, με βάση τον Πολιτισμό μας και την Ιστορία μας, ότι πριν απ όλα είναι ο Άνθρωπος. Και σ?αυτόν τον τομέα έχουμε δώσει μαθήματα, στην κυριολεξία, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συμβολή του στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με 1,7 δισ, ευρώ από την ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η προσφυγική κρίση.

Σχετικά άρθρα