Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοινές περιπολίες Aθήνας – Άγκυρας στο Αιγαίο προτείνει ο ανθέλληνας Γιούνκερ

Κοινές περιπολίες Aθήνας – Άγκυρας στο Αιγαίο προτείνει ο ανθέλληνας Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγκυρα, Αθήνα, Αιγαίο Πέλαγος, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία,

Με την γραμμή του Βερολίνου, όπως επανειλημμένως έχει εκφραστεί από τον εκπρόσωπο της Άνγκελα Μέρκελ, συντάσσεται και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Πρότεινα κοινές περιπολίες Ελλήνων και Τούρκων στα σύνορα», δήλωσε σήμερα ο κύριος Γιούνκερ στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε ο κύριος Γιούνκερ.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ άφησε να εννοηθεί ότι, εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, η Άγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις. Πλην όμως, συνέχισε, φαίνεται να υπάρχουν αντιρρήσεις από ελληνικής πλευράς, για τις οποίες -όπως σημείωσε- θα υπάρξουν διαβουλεύσεις. «Είναι θέμα ευρωπαϊκό, δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Ζήτησα από τους Έλληνες να επανεξετάσουν τη θέση τους», συμπλήρωσε ο κύριος Γιούνκερ, οι δηλώσεις του οποίου έρχονται μία μόλις ημέρα πριν από την Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Σχετικά άρθρα