Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα συζητήσουν την Τετάρτη στο Μαξίμου Τσίπρας – Μοσκοβισί

Τι θα συζητήσουν την Τετάρτη στο Μαξίμου Τσίπρας – Μοσκοβισί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Δημόσιο Χρέος, Ελληνικό Χρέος, Πιέρ Μοσκοβισί,

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιέρ Μοσκοβισί και στις 5 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στην απομείωση του ελληνικού χρέους, ιδιαίτερα μετά τις τοποθετήσεις της Κριστίν Λαγκάρντ από την Λίμα του Περού, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να μειωθεί.

Ο κ. Μοσκοβισί αναμένεται να τηρήσει την ΄δια στάση, όπως αυτή της Συνόδου του ΔΝΤ στο Περού,όπου τοποθέτησε χρονικά τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Όπως είπε, δεν υπάρχει διάθεση από τις χώρες μέλη της ΕΕ για “κούρεμα” του χρέους αλλά θα μπορούσαν να “εξετάσουν ανασχεδιασμό του”, με κάποια επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή τη μείωση των επιτοκίων.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Επιτροπής με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε ότι χαρακτηρίζονται στην παρούσα φάση από “εμπιστοσύνη” αλλά και από “υπευθυνότητα”, ενώ τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος υπογράμμισε επίσης την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει η Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε πως θα συνεχιστεί και ότι η παρουσία του θεωρείται εγγύηση ασφαλείας για χώρες της ευρωζώνης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί επίσης με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Σχετικά άρθρα