Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδρίαση για το προσφυγικό υπό τον Τσίπρα με το βλέμμα στην… Τουρκία

Συνεδρίαση για το προσφυγικό υπό τον Τσίπρα με το βλέμμα στην… Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, Αλέξης Τσίπρας, Γερμανία, Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μέγαρο Μαξίμου, Μετανάστες, Νησιά Αιγαίου, Νίκος Αναστασιάδης, Πρόσφυγες, Σύνοδος Κορυφής, Συρία, Τουρκία,

Στις 18:00 το απόγευμα συνεδριάζει η διυπουργική Επιτροπή για το προσφυγικό υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το ζήτημα των προσφύγων την προσεχή Πέμπτη.

Η κατάσταση κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή, όχι μόνο λόγω των αυξημένων προσφυγικών ροών που έχουν πλημμυρίσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και λόγω των επικίνδυνων μεθοδεύσεων που επιχειρεί το Βερολίνο σε βάρος της Ελλάδας για κοινές περιπολίες ελληνικού και τουρκικού λιμενικού στο Ανατολικό Αιγαίο.

Μόνο τυχαία δεν είναι εξάλλου και η συνεδρίαση που είχε το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα από το πρωί της Τρίτης, καθώς το θέμα του προσφυγικού εξελίσσεται σε μείζον θέμα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματικών σχέσεων με την Τουρκία, η οποία βαλλόμενη πανταχόθεν, δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να «εξάγει» την εσωτερική και εξωτερική της κρίση στα δυτικά, εγείροντας εκ νέου ζητήματα στο Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του εκπροσώπου της κυπριακής κυβέρνησης, Νίκου Χριστοδουλίδη, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Τσίπρας συζήτησαν για το Κυπριακό, τις περιφερειακές εξελίξεις και την επικείμενη σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), ο κ. Τσίπρας θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 15-16 Οκτωβρίου, αφού λόγω της επίσκεψής του στην Κίνα ο πρόεδρος της Κύπρου δεν θα συμμετέχει σε αυτήν.

Σχετικά άρθρα