Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι όροι Τόμσεν για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Οι όροι Τόμσεν για να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικό Χρέος, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο, Πολ Τόμσεν,

Στην γραμμή που ακολούθησε την Πέμπτη το βράδυ η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν. Όπως σημείωσε ο κ. Τόμσεν, από τη μία η Αθήνα θα πρέπει υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και από την άλλη η ευρωζώνη θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Απαιτούνται ‘δυνατές’ μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα και ‘δυνατή’ ανακούφιση χρέους από τους εταίρους», σημείωσε ο κ. Τόμσεν, ενώ επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συμβάλει υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν τα δυο στοιχεία που ανέφερε και η Κριστίν Λαγκάρντ, τόνισε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία η ευρωζώνη εξετάζει την επιβολή πλαφόν 15% του ΑΕΠ για το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους, ο κ. Τόμσεν είπε:

«Οι συζητήσεις δεν έχουν ξεκινήσει. Ακούω δηλώσεις αλλά αυτή η συζήτηση δεν έχει αρχίσει ακόμα και δεν μπορώ να σχολιάσω», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι απόλυτοι στόχοι πρέπει να συζητηθούν, δεν υπάρχει όμως αμφιβολία πως αν η Ευρώπη θέλει να προχωρήσει με επέκταση των λήξεων θα πρέπει να έχουμε σημαντική επέκταση των λήξεων», πρόσθεσε.

Ο κ. Τόμσεν σημείωσε ακόμη ότι με το νέο πρόγραμμα η Αθήνα έκανε ένα σημαντικό βήμα, τόνισε ωστόσο πως πρέπει να συζητηθούν ορισμένα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό.

Σχετικά άρθρα