Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Θα πετύχουμε και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ

Τσίπρας προς Μεϊμαράκη: Θα πετύχουμε και χωρίς τη στήριξη της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βουλή των Ελλήνων, Ελληνικό Χρέος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Προγραμματικές Δηλώσεις,

Απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη που από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας ότι «Θα πετύχουμε αυτή την εθνική προσπάθεια, είτε τη στηρίξετε είτε όχι».

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διαπίστωσα ότι έκανε μια εξαιρετική προεκλογική ομιλία. Όμως, κύριε Μεϊμαράκη, θέλω να σας υπενθυμίσω ότι οι εκλογές έγιναν στις 20 Σεπτέμβρη και ο ελληνικός λαός απεφάνθη. Και χάσατε με 7,5 μονάδες διαφορά. Χάσατε πανηγυρικά. Μπορεί να είσαστε σε προεκλογική περίοδο. Άκουσα και εσάς και τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Μητσοτάκη. Πράγματι, αυτό σας αναγκάζει να έχετε μια προεκλογική ρητορική.

Όμως ο τόπος έχει ανάγκη από σχέδιο, όραμα και αποφάσεις και όχι προεκλογικές ρητορείες, κύριε Μεϊμαράκη. Και θέλω να σας επισημάνω ότι για πρώτη φορά σε αυτόν τον τόπο γίνανε εκλογές, όχι πριν από μια δύσκολη συμφωνία, με άλλα να λέμε στα μπαλκόνια και άλλα να υπογράφουμε μετά. Γίνανε εκλογές μετά. Με τον ελληνικό λαό να τα γνωρίζει όλα και να επιλέγει με ανοιχτά χαρτιά ποιον θα στηρίξει για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και δεν μπορείτε να μιλάτε για μετάλλαξη.

Το είπατε προεκλογικά, το ίδιο λέτε και τώρα. Με ανοιχτά χαρτιά, με όλες τις δεσμεύσεις, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά, με τη συμφωνία ψηφισμένη και από εσάς, σας το θυμίζω και με ανοιχτή την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων», είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ατόπημα την αναφορά του κ. Μεϊμαράκη στο χρέος.

«Είπατε ότι τίποτα δεν άλλαξε και ότι δεν κέρδισε κάτι η χώρα και ότι είμαστε και σε χειρότερη θέση απ’ αυτή που ήμασταν πριν την 12η του Ιούλη. Και για κακή σας τύχη, κύριε πρόεδρε, αυτή η τοποθέτησή σας εδώ στο Κοινοβούλιο έρχεται λίγες μόνο ώρες μετά από μια ιστορική ομιλία του Προέδρου Ολάντ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπου αναδεικνύει ως μείζον θέμα για την Ευρώπη την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει με ποιους είναι σε αυτήν εθνική μάχη.

«Είστε με τις δυνάμεις τις συντηρητικές της Ευρώπης που θέλουν την Ελλάδα έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο; Που θέλουν να μην ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους;», είπε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Εμείς έχουμε πάρει θέση, για τον τόπο, την κοινωνία, για τις κοινωνικές δυνάμεις αυτού του τόπου που εκπροσωπούμε και ανοίξαμε ρωγμές, και αυτές θα τις διευρύνουμε και θα την πετύχουμε τη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Είτε τη στηρίξετε είτε όχι, κύριε Μεϊμαράκη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα