Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποφασίστηκε για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό

Τι αποφασίστηκε για τις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Συντάξεις,

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, το οποίο είχε συνέλθει για το Ασφαλιστικό από το πρωί υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγάλα αγκάθια των προαπαιτούμενων που προβλέπονται στη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές.

Ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε την εισήγησή του για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος ώστε να καταστεί βιώσιμο. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν.

Ο υπουργός ενημέρωσε ότι την επόμενη εβδομάδα η Επιτροπή για τη Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος θα παραδώσει το πόρισμά της και στη συνέχεια θα ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση με στόχο το σχετικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος είχε επισεκφθεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξερχόμενος του Μαξίμου ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «μέσα σε έναν μήνα πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έχει γίνει σε 40 χρόνια». Περιέγραψε πάντως ως στόχο της κυβέρνησης να εξασφαλίσει ένα ασφαλιστικό σύστημα αξιοπρεπές: Στόχος είναι «να μπορέσουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ένα σύστημα που θα δίνει συντάξεις που δεν θα είναι συντάξεις – φιλοδωρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Πέραν τούτου πάντως, στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής συζητήθηκε η αναγκαία προετοιμασία για την επέκταση της υγειονομικής κάλυψης στους ανασφάλιστους πολίτες, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει τη θέσπιση και εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, προχωρούν οι τεχνικές επεξεργασίες από τα συναρμόδια υπουργεία.

Σχετικά άρθρα