Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύουν την παραγωγική βάση με τις αλλαγές στο γάλα

ΣΥΡΙΖΑ: Διαλύουν την παραγωγική βάση με τις αλλαγές στο γάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάλα, ΣΥΡΙΖΑ,

Για διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμφωνία για το γάλα,.

Ο τομέας αγροτικής πολιτικής του κόμματος σχολιάζει ότι οι «προτάσεις των οργανώσεων των γαλακτοπαραγωγών επιχειρούν έστω την ύστατη στιγμή, να περισώσουν από την ολική καταστροφή το ελληνικό γάλα, παρά το γεγονός ότι είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την υψηλή τιμή του».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, «τόσο οι παραγωγοί όσο και οι καταναλωτές είναι θύματα της παντελούς έλλειψης μέτρων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και για τις εναρμονισμένες πρακτικές και της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ, και των τραπεζών».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «η επιμήκυνση της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο στην υγεία των καταναλωτών, όσο και στην πρωτογενή παραγωγή» και ζητεί τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στο φρέσκο γάλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης για την προωθούμενη αλλαγή καθώς κρίνει ότι θα «είναι η τελευταία πράξη στο μνημονιακό σχέδιο οριστικής διάλυσης της παραγωγικής βάσης της χώρας».

Σχετικά άρθρα