Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναρδάκης: Αξιολόγηση χωρίς μείωση μισθών στο Δημόσιο

Βερναρδάκης: Αξιολόγηση χωρίς μείωση μισθών στο Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημόσιοι Υπάλληλοι, Μισθός, Χριστόφορος Βερναρδάκης,

Το φλέγον ζήτημα των μισθών στο Δημόσιο που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες αλλά και την περίπτωση των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων επιχείρησε «ξεμπλέξει» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Αναφερόμενος στους επίορκους υπαλλήλους, ο κ. Βερναρδάκης ανακοίνωσε την άμεση κατάθεση τροπολογίας, που θα κλείνει τα “παραθυράκια” του νόμου “Κατρούγκαλου”, «ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν στις θέσεις τους εκείνοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, που φαίνεται να έχουν διαπράξει πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα», για να διευκρινίσει, ταυτόχρονα:

«Δεν είναι σωστό να μιλάμε για “επίορκους”. Μιλάμε για διερευνητέες υποθέσεις, που έχουν παραπεμφθεί είτε στη Δικαιοσύνη, είτε σε πειθαρχικά συμβούλια.

Είναι λάθος να ξεκινάμε από το δεδομένο, ότι έχει πιστοποιηθεί ένα έγκλημα ή μία παράβαση.

Οτιδήποτε ρυθμίζουμε ή νομοθετούμε θα πρέπει να έχει το στοιχείο ανάμεσα στο δημόσιο συμφέρον και το τεκμήριο της αθωότητας».

Σχολιάζοντας ακραίες περιπτώσεις, όπου δημόσιοι υπάλληλοι, παρά τα βαριά αδικήματά τους επέστρεψαν στις θέσεις τους, είπε:

«Σε περιπτώσεις που έχουμε παραπομπή για βούλευμα για μεγάλα πειθαρχικά παραπτώματα ποινικού χαρακτήρα εκεί θα πρέπει να παρατείνεται η αυτοδίκαιη αργία».

Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνέχισε, αναφερόμενος στα θέματα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και της αξιολόγησης αυτών, λέγοντας πως, «καμία μείωση δεν θα γίνει στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων» και πως, «ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων θα είναι έτοιμος μέσα στον Οκτώβριο».

Σχετικά άρθρα