Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι «μνηστήρες» της Νέας Δημοκρατίας στη μάχη της αρχηγίας

Οι «μνηστήρες» της Νέας Δημοκρατίας στη μάχη της αρχηγίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βασίλης Κικίλιας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλγα Κεφαλογιάννη,

Τρεις είναι οι σίγουρες υποψηφιότητες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας και μία υποψηφιότητα έκπληξη θα συμπληρώσουν το παζλ της αρχηγίας του κόμματος.

Το απόγευμα στις 18:00 εκπνέει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την ηγεσία και χθες υπήρχαν πληροφορίες για μια υποψηφιότητα της τελευταία στιγμής από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όλο το παρασκήνιο κινείται γύρω από τα γραφεία των δύο πρώην προέδρων της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά είχαν προχθές οι Ολγα Κεφαλογιάννη και Β. Κικίλιας, ενώ από το γραφείο τ πέρασαν χθες και οι Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της ΝΔ κατέθεσε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά τη στήριξη που πήρε από τον Κώστα Καραμανλή, με τις απαραίτητες 50 υπογραφές μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Ήμουν πάντα παρών στη ΝΔ, ακόμη και στα δύσκολα, ενώ άλλοι, αφού την εκεμταλλεύτηκαν, την εγκατέλειψαν, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

Στην εισήγηση για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του εμφανίστηκε αιχμηρός για στελέχη της ΝΔ που αποστασιοποιήθηκαν, αν και παράλληλα κάλεσε σε ενότητα για το χτίσιμο και όχι για το γκρέμισμα της παράταξης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στη μέρα αναμένεται να καταθέσουν υποψηφιότητες ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Μητσοτάκης, ενώ μάχη για να μαζέψει υπογραφές δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχετικά άρθρα