Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα στήριξης για το χρέος από Ολάντ που έρχεται Αθήνα

Μήνυμα στήριξης για το χρέος από Ολάντ που έρχεται Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αναδιάρθρωση Χρέους, Γαλλία, Φρανσουά Ολάντ,

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος συμπίπτει η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ στα τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος από κοινού με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον Αυστριακό Καγκελάριο, Φάιμαν υπό την καθοδόγηση των ΗΠΑ, συνέβαλαν τα μέγιστα στην απόκρουση των γερμανικών σχεδιασμών για εξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου, επισκέπτεται την Αθήνα σε μία χρονική στιγμή που στέλνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στο Βερολίνο.

Εφόσον οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη ξένου ηγέτη μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Στην ατζέντα των δύο πολιτικών ηγετών αναμένεται να βρεθούν εκτός από το χρέος, που θα είναι η αιχμή του δόρατος, το προσφυγικό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στη Συρία, καθώς η Γαλλία έχει μπει πρωτοπόρα από την Ευρώπη στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους με αεροπορικές επιδρομές και η απειλή του τζιχαντισμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας ολοκληρώσει το γύρο διεθνών επαφών υπερατλαντικά και με τη σαφή και ανοιχτή στήριξη του Μπαράκ Ομπαμα αλλά και τη δεδομένη θέση του ΔΝΤ για γενναία απομείωση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και να μπορεί να έρθει εις πέρας το ελληνικό πρόγραμμα ρίχνεται σε νέο κύκλο διαπραγματεύσεων απέναντι στην απροθυμία του Βερολίνου.

Σχετικά άρθρα