Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναζί του “Δεξιού Τομέα” προπηλάκισαν Βαλαβάνη και Ήσυχο στην Ουκρανία (βίντεο)

Ναζί του “Δεξιού Τομέα” προπηλάκισαν Βαλαβάνη και Ήσυχο στην Ουκρανία (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρης Χατζηστεφάνου, Βίντεο, Δεξιός Τομέας, Ελληνική Ομογένεια, Κώστας Ήσυχος, Ναζί, Νάντια Βαλαβάνη, Νεοναζί, Οδησσός, Ουκρανία,

Οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος, που επισκέπτονται την Οδησσό της Ουκρανίας για επαφές με τις κοινότητες της ομογένειας, βρέθηκαν την Τετάρτη αντιμέτωποι με μέλη του ναζιστικού Δεξιού Τομέα.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας», τόνισε η κ. Βαλαβάνη, προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Λόγω των συνεχών παρενοχλήσεων, μάλιστα, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση που είχαν σήμερα οι πρώην υπουργοί με μέλη της ομογένειας.

Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν την Πέμπτη στην Ελλάδα.

Διαβάστε τι ανάρτησε νωρίτερα ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου στην ιστοσελίδα του, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας που προπηλακίστηκαν:

Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τις επόμενες ώρες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής, φωνάζοντας συνθήματα. Μεγάλη ομάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί έως και αυτή τη στιγμή την αποστολή απειλώντας τοπικούς δημοσιογράφους

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Στο σημείο βρίσκονται μέλη του ελληνικού προξενείου στην Οδησσό ενώ τις εξελίξεις παρακολουθούν μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία.

Δείτε και βίντεο του Άρη Χατζηστεφάνου από την Ουκρανία:

Σχετικά άρθρα