Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η μάχη της αρχηγίας: Aυτές τις υπογραφές έχουν μαζέψει οι δελφίνοι της Ν.Δ.

Η μάχη της αρχηγίας: Aυτές τις υπογραφές έχουν μαζέψει οι δελφίνοι της Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Βασίλης Κικίλιας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Εβδομάδα συλλογής υπογραφών είναι αυτή που διανύουμε για τους δελφίνους της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί επίσημα οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι να είναι μόνο τρεις (Απόστολος Τζιτζικώστας, Αδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης,) αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για τις τελικές υποψηφιότητες. Μπορεί να προστεθούν και άλλοι υποψήφιοι, ή κάποιοι από όσους έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν την προεδρία να μην καταφέρουν να μαζέψουν τις απαιτούμενες 50 υπογραφές.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα τηλέφωνα στα γραφεία των υποψηφίων έχουν πιάσει φωτιά. Με την βοήθεια των συνεργατών τους οι υποψήφιοι έχουν κάνει φύλο και φτερό την λίστα με τα 580 μέλη της Πολιτικής

Επιτροπής με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα καθώς μένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων. Με βάση το ρεπορτάζ που έχουν κάνει στο parapolitika.gr τα δεδομένα στη μάχη τους σταυρού είναι τα εξής:

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης: Στις 90 υπογραφές, με στόχο τις 150 εως 200

Με την υποψηφιότητά του να είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη μαζέψει πολλές περισσότερες υπογραφές από τον απαιτούμενο αριθμό των 50. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για 90 με τον Βαγγέλη Μειμαράκη να έχει βάλει ως τελικό στόχο έναν αριθμό μεταξύ 150-200. Συνεργάτες του αναφέρουν μάλιστα ότι ο ίδιος έχει αποφασίσει από την διαδικασία αυτή να εξαιρέσει νυν βουλευτές, περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες «καθώς ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές». Με τα δεδομένα αυτά αντιλαμβάνονται όλοι ότι η υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μειμαράκη αποκτά ιδιαίτερη δυναμική.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι πάνω από 70

Τον αριθμό των 70 περίπου υπογραφών φαίνεται να έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστα. Με δυναμική στη Βόρεια Ελλάδα και στη νέα γενιά ο κ Τζιτζικώστας συγκεντρώνει δίπλα του όσους προσβλέπουν σε μία υποψηφιότητα «Αντιτσίπρα». Ένα νέο, άφθαρτο και με ανοίγματα στην κοινωνία υποψήφιο. Ο ίδιος μάλιστα σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο. Ο αριθμός των 70 υπογραφών αυξάνεται συνέχεια, όπως λέει το επιτελείο του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γύρω στις 30

Με την οικογένεια Μητσοτάκη «διασπασμένη» ( η Ντόρα βρίσκεται απέναντι), δίνει την μάχη του ο Κυριάκος. Ο πρώτος που δήλωσε την υποψηφιότητά του απέκτησε μία δυναμική που φαίνεται να ξεφουσκώνει τις τελευταίες μέρες. Μέχρι στιγμής έχει μαζέψει περίπου 30 υπογραφές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα καταφέρει να βρει και τις υπόλοιπες. Η μάχη που δίνει όμως ο Κυριάκος είναι δύσκολη καθώς το όνομα του δημιουργεί την καχυποψία που υπάρχει στην κοινωνία απέναντι στις πολιτικές οικογένειες. Ο ίδιος με δηλώσεις του καλεί τους πολίτες με βάση το βιογραφικό του, την δουλειά του, την πολιτική του διαδρομή και όχι για το όνομά του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης : Έχω φτάσει τις 30

Σύμφωνα με δηλώσεις του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM ο πρώην Υπουργός έχει μαζέψει 20 υπογραφές μα τις δικές μας πληροφορίες να κάνουν λόγο για λιγότερες ( περίπου 16). Η διάσπαση του μετώπου του με τον Μάκη Βορίδη του έχει κοστίσει, πάντως συνεχίζει να δίνει δυναμικά την δική του μάχη, καθώς όπως δηλώνει «Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που και ο δεξιός θα λέει με περηφάνια ότι είναι δεξιός, όπως λέει ο αριστερός». Πριν από λίγο ωστόσο δήλωσε πως έχει φτάσει τις 30 και συνεχίζει.

Βασίλης Κικίλιας : Έχει 20 και συνεχίζει

Πολύ κοντά στις 50 υπογραφές είναι ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitika.gr ο «ψηλός» έχει στο πλευρό του ήδη 20 βουλευτές , κάτι που δείχνει πως εύκολα φτάνεις τις 50 υπογραφές από την Πολιτική Επιτροπή. Ο πρώην υπουργός όλο το προηγούμενο διάστημα έχει κινηθεί με πολύ μεθοδικό τρόπο , κάνοντας αλλεπάλληλες επαφές με στελέχη και βουλευτές. Ο Κικίλιας λένε οι καλά γνωρίζοντες, πως όλο το προηγούμενο διάστημα, χωρίς να έχει στο μυαλό του μία υποψηφιότητα, είχε τακτική επικοινωνία με μεγάλο κομμάτι της Κ.Ο της ΝΔ , που είναι κυρίως βουλευτές της γενιάς του.

Σχετικά άρθρα