Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυξάνονται οι «μνηστήρες» για την προεδρία της ΝΔ

Αυξάνονται οι «μνηστήρες» για την προεδρία της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Νέα Δημοκρατία,

Στο «κόκκινο» είναι οι εσωκομματικές διαβουλεύσεις στη Νέα Δημοκρατία όσο πλησιάζει η μέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των υποψηφιοτήτων για την εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Μέχρι στιγμής πρόθεση διεκδίκησης της προεδρίας έχουν θέσει αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια ο Απόστολλος Τζιτζικώστας αλλά και ο Άδωνις Γεωριάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του χθες μέσω twitter, ενώ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA είπε ότι έλαβε την απόφαση αυτή γιατί θέλει να δώσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι “μπορεί κάποιος που δεν είναι από τζάκι, δεν έχει μηχανισμούς, δεν έχει πολιτική προίκα και δεν είναι πολλά χρόνια στην πολιτική να ονειρεύεται και να οραματίζεται να παίξει ηγετικό ρόλο στη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Για το γεγονός ότι αυξάνονται οι μνηστήρες για την αρχηγία στη ΝΔ ρωτήθηκε στην “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο κ. Σρέκας λέγοντας πως “η δημοκρατία και η δημοκρατική διαδικασία δεν φοβάται τους υποψηφίους και επειδή ακούω από πάρα πολλούς να γίνεται λόγος περί σοβαρών ή μη σοβαρών υποψηφιοτήτων ή μη σοβαρής πρόθεσης, εγώ θα πω ότι δεν υπάρχουν σοβαροί ή μη σοβαροί υποψήφιοι, καλό είναι να υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι, θα αποφασίσει η κοινωνία και η βάση της ΝΔ”.

Έθεσε μάλιστα ως πρώτο στόχο τη συνέχεια και την ενότητα της παράταξης, δεύτερο το μετασχηματισμό του κόμματος μέσα από τον προεκλογικό εσωκομματικό διάλογο αλλά και τρίτο την σωστή τέλεση του έργου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του λένε πως έχει συγκεντρώσει ήδη 160 υπογραφές και μέχρι την τελευταία στιγμή που λήγει η προθεσμία της ΚΕΦΕ πιθανότατα να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του

Αναφορικά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στελέχη της ΝΔ εξακολουθούν να θέτουν ζητήματα συνταγματικού ασυμβιβάστου, με τον ίδιο να δίνει τη δική του απάντηση μέσω Facebook.

Απευθυνόμενος “προς πραγματικά απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες” -όπως αναφέρει- ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει ότι “η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου”, προσθέτοντας: “Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως. Εμείς προχωράμε μπροστά”.

Σχετικά άρθρα