Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Φίλη με Ιερώνυμο για τα Θρησκευτικά

Συνάντηση Φίλη με Ιερώνυμο για τα Θρησκευτικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, Εκκλησία της Ελλάδος, Νίκος Φίλης, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα ο Αρχιεπίσκοπος επανήλθε στο θέμα, σημειώνοντας σε δηλώσεις του από την Κομοτηνή ότι απαιτείται σοβαρότητα όσον αφορά στα εκκλησιαστικά ζητήματα εν γένει και ειδικότερα σε αυτό των θρησκευτικών, επιχειρώντας ωστόσο να ρίξει τους τόνους.

“Ό,τι ήταν να πούμε το είπαμε. Εκείνο που λείπει από όλους μας, από όλους μας, είναι η σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος. Ό,τι πιάνουμε στο στόμα μας, ό,τι κουβεντιάζουμε, πρέπει να το μεταχειριζόμαστε με σοβαρότητα και το θέμα των θρησκευτικών και όλα τα εκκλησιαστικά θέματα πρέπει να με σοβαρότητα να αντιμετωπιστούν” είπε ο αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και από την κυβέρνηση, με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, να υποστηρίζει, τη Δευτέρα, πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις της και τονίζοντας ότι το υπουργείο έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα ζητήματα, όπως τα κενά στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα