Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η στήριξη Ομπάμα σε Τσίπρα για το χρέος και το Good job Alexis

Η στήριξη Ομπάμα σε Τσίπρα για το χρέος και το Good job Alexis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Μπάρακ Ομπάμα, Νέα Υόρκη, Νίκος Αναστασιάδης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Πυκνό είναι το πρόγραμμα που περιλαμβάνει η ατζέντα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την τρίτη ημέρα της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρόν στο γεύμα που παραχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, για τους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πλησίασε και έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη νίκη του στις εκλογές και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του είπε «good job, Alexis».

Η συνάντηση των δύο έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και κράτησε 2-3 λεπτά.

Η συζήτηση στράφηκε πάνω σε πολιτικά θέματα και με την σειρά σειρά της, φαίνεται πως έχει η βούληση να στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων όσο και στην επαναφορά της στην ανάπτυξη και στο θέμα του χρέους.

Παράλληλα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζιπίνγκ.

Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την στρατηγική σημασία της ελληνοκινεζικής συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου, του τουρισμού, της ναυτιλίας και των μεταφορών, καθώς και στον πολιτιστικό τομέα.

Επίσης συζήτησαν για τις εξελίξεις σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και για την κρίση στην Συρία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε από τον πρόεδρο της Κίνας να τον επισκεφθεί μέσα στο 2015.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

-Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη (9:30-10:00 ώρα Αμερικής, 4:30-5:00μμ ώρα Ελλάδος).

-Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία του Μπάρακ Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL (10:30-14:00 ώρα Αμερικής, 19:30-21:00 ώρα Ελλάδος).

-Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην ομιλία του κ. Αναστασιάδη (16:00 ώρα Αμερικής, 23:00 ώρα Ελλάδος).

-Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, έχει προγραμματιστεί για τις 17:40-17:50 τοπική ώρα (00:40-00:50 ώρα Ελλάδος).

-Εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας θα παραστεί στη δεξίωση της ΕΕ (18:30-20:30 ώρα Αμερικής, 1:30-3:30 πμ ώρα Ελλάδος)

-Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει στη συνέχεια συνάντηση με την ομογένεια (19:30 ώρα Αμερικής, 2:30 ώρα Ελλάδος)

-Το πρόγραμμα της ημέρας θα ολοκληρωθεί με δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργό και της ελληνικής αντιπροσωπείας από τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο (20:30 ώρα Αμερικής, 3:30 ώρα Ελλάδος).

Σχετικά άρθρα